pressrelease

Swecon börjar sälja Volvo reservdelar på internet

06 okt 2011

I slutet av oktober öppnar Swecon upp portarna till sin nya butik på nätet. Det är ”Sweconbutiken Online” som drar igång med enkel och smidig beställning av reservdelar till Volvo anläggningsmaskiner.

–  Det har länge funnits önskemål att våra kunder ska kunna handla reservdelar på nätet. I vår strävan att ligga i framkant inom branschen att möta kundens behov, har vi nu en e-handelslösning på plats som ska kunna ge kunderna vad de efterfrågat; enkel tillgång till reservdelar via internet, säger Mikael Strand, servicemarknadschef för Swecon i Sverige.

Swecons reservdelsbutik är ett lösenordsskyddat system där man som kund kan söka reservdelar i Volvos webbaserade reservdelskataloger, med uppdaterad tillgänglighet och priser. Reservdelarna kan avhämtas hos Swecon, hos företagets kontraktsverkstäder eller levereras till kunden direkt – mot faktura eller kortbetalning.

–  Under sommaren har cirka 15 pilotkunder använt butiken på nätet. Lösningen har visat sig vara stabil, och vi är nu redo att lansera Sveriges största nätbutik för Volvo reservdelar till Swecons anläggningsmaskinskunder, avslutar Mikael Strand.

Victor Thorängen på Östervallskog är en av de kunder som har testat systemet.

– Jag är väldigt nöjd med hur det har fungerat. Det bästa är att det är enkelt att se vilken del man behöver för det är inte alltid så lätt att förklara. Vi kommer alldeles säkert att fortsätta att använda Sweconbutiken Online, säger Victor.

www.sweconbutiken.se kan du som kund ansöka om tillgång till Swecons e-handelsplats. Som registrerad användare loggar du in på samma webbadress. Är du inte kund hos Swecon, så ansöker du om kundnummer på närmaste Sweconanläggning.

Vill du veta mer om Sweconbutiken Online, läs mer på www.swecon.se/butiken, kontakta ehandelssupport@swecon.com eller tala med reservdelspersonalen på din Sweconanläggning.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462