pressrelease

Swecon lanserar ”Classic Rebuild” - ytterligare ett reparationsalternativ för äldre Volvomaskiner

19 maj 2011

Med start i maj 2011 erbjuder Swecon ett nytt segment i Volvos fabriksrenoverade komponenter-program: ”Classic Rebuild”, som innehåller komponenter för äldre maskiner. Det nya segmentet avser dropboxar och transmissioner för maskiner i som är 10 år eller äldre.

Vad är skillnaden mellan fabriksrenoverade komponenter och komponenter för Classic-maskiner?

Fabriksrenoverade komponenter är extremt hållbara och därmed ofta lite för dyra för äldre maskiner, men fortfarande är det många maskiner som behöver byta ut en viss komponent, till exempel dropboxen eller transmissionen, och därför introducerar vi vårt Classic-koncept.

Volvos fabriksrenoverade komponenter har funnits i åratal. Våra duktiga tekniker kan dessa artiklar utan och innan efter mångårig bearbetning av tusentals komponenter. Det ges inget utrymme för misstag i renoveringsprocessen och vi följer strikt specifikationerna för att få komponenterna i skick som nya.

I återuppbyggnadsprocessen i det nya Classic-konceptet, kommer våra kompetenta och erfarna tekniker bedöma och utvärdera alla komponenter i transmissionen eller dropboxen.

Alla slitdelar kommer alltid att ersättas med nya Volvo originaldelar. Komponenter och delar som skulle bytts ut inom det existerande fabriksrenoverade kompontenter-programmet, kommer att mätas och återanvändas, om vi säkert kan fastställa att det inte påverkar kvaliteten eller de förväntningar som kunden har på komponentens livslängd.

Medan fabriksrenoverade komponenter renoveras till ett helt nytt liv, så bearbetas Classic-komponenterna till ett andra liv, som ska överleva maskinen de monteras i.

• Classic-komponenten finns i mån av tillgång, vilket innebär att vi kommer att leverera om vi har stommar tillgängliga, men dessa komponenter kommer inte att följa de normala kraven på tillgänglighet.

• Komponenterna kommer endast att ha de kvalitetsuppdateringar som beaktats under processen.

• Specifikationen kommer att skilja sig från fabriksrenoverade komponenter när det gäller ersatta reservdelar.

• På grund av den högre andelen återanvända delar, kommer komponenterna inte att vara som nya, men fortfarande ha en hög kvalitet, uppbackad upp av Volvos garanti.

Är Classic-komponenter något för dig? 

Volvo fabriksrenoverade komponenter är för de som är ute efter kvalitet och som vill ha valuta för sina pengar. Volvo ger dig en produkt som du kan lita på, och som är perfekt matchad med din maskin.

Det snabba utbytet av den trasiga komponenten till en Classic-komponent minimerar stilleståndet du kan få, jämfört med andra reparationslösningar, samtidigt som tillförlitligheten hos en högkvalitativ komponent från Volvo ger dig lugn och ro.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462