pressrelease

Tunga nyheter på Swecondagarna 2011 – större än någonsin!

24 maj 2011

 Den 17-18 juni är det dags för de årliga Swecondagarna på Volvo Customer Center i Eskilstuna. Som vanligt bjuder Swecon och Volvo Construction Equipment på en spektakulär maskinshow och möjligheter till unik provkörning med fler än 70 Volvomaskiner på plats.

Swecon stod över årets MaskinExpo i Stockholm. Istället så har Swecon och Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lagt extra resurser på att göra Swecondagarna ännu mer minnesvärda detta år.

- Efter två år av frånvaro av de världsberömda internationella Volvodagarna, som normalt går parallellt med de svenska Swecondagarna under några veckor i maj och juni, så är nu Volvo CE tillbaka med dunder och brak och en hel rad spännande maskinnyheter. Vi kan räkna med de mest imponerande Swecondagarna hittills, säger Swecons vd Christer Söderberg.

Under dagarna kommer besökarna, som förra året var över 3 000 till antalet, få möjligheten att bekanta sig med Volvos och Swecons nyheter på Volvo CE:s största demonstrationsanläggning i världen. Under årets dagar så presenteras stora nyheter som bland annat Volvos nya hjullastare i G-serien, F-serien dumprar och D-serien grävmaskiner, maskiner som är de givna stjärnorna i den inledande maskinshowen.

Efter maskinshowen finns unika möjligheter till provkörning* av maskiner ur Volvos kompletta produktprogram i realistiska miljöer på våra segmentstationer. Är du intresserad av att prata maskiner, tillbehör, utrustningar och redskap så finns Swecons produktspecialister och leverantörer på plats ute på fältet för att svara på frågor och ta emot feedback på våra produkter och tjänster.

En mycket aktuell och spännande nyhet för i år är att det genomförs ett motorseminarium två gånger per dag. Seminariet leds av Alexander Pajari från Volvo Construction Equipment, som ger oss en unik inblick i hur Volvo CE jobbar med de hårda krav som ställs på miljövänliga motorer idag (steg 3B) och i framtiden. Missa inte detta spännande tillfälle att se och höra hur Volvo löst de utmaningar som man ställts inför.

För er som känner att ni är duktiga på att köra ännu bränsleeffektivare med Volvos redan snåla maskiner, så finns möjligheten att ställa upp i Eco Operator Challenge, där den som kör snålast under dagen vinner ett fint pris. Behöver ni träna så finns det nya och uppdaterade simulatorer från Volvo att finslipa sin körning på innan man går ut på fältet. Är ni intresserade av motorsport, så kan ni även testa er skicklighet i Swecons och Volvo Green Racings STCC-simulator i maskinhallen, där ni får ratta en Volvo C30-racer.

Inomhus kan ni även diskutera Swecons finansiering, försäkring och serviceavtal. De är alla tjänster som påvisar den omtanke, service och trygghet som Swecon står för.

- På vår och Volvo CE:s hemmaplan i Eskilstuna kan vi verkligen visa upp styrkan i vårt utbud av produkter och tjänster. Vi har idag ett omfattande och rikstäckande trygghetspaket som ingen annan leverantör kan erbjuda sina kunder, avslutar Christer Söderberg.

Självklart så bjuds besökarna på morgonfika, lunch och kaffe under de båda dagarna.

Läs mer om programmet och anmäl dig för fri entré på www.swecon.se/swecondagarna

*) provkörning fr o m 18 år    


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462