pressrelease

Swecon värd för Novemberkåsan 2012 på Volvo Customer Center i Eskilstuna

11 okt 2012

Novemberkåsan 2012 är en av världens tuffaste endurotävlingar. Upplev spänningen på plats den 1-2 december, när Swecon Anläggningsmaskiner står som värd för några delsträckor på Volvo Customer Center i Eskilstuna. Anläggningen är Volvo Construction Equipments största demonstrationsanläggning för entreprenadmaskiner, där normalt Volvos tuffaste maskiner utsätts för hårda prov. Nu är det dags för både elit- och amatörförare att genomgå samma prövning.

Novemberkåsan lockar cirka 150 deltagare, både elit- och amatörförare. Utöver det räknar arrangören med 15 000 - 25 000 åskådare som ser tävlingen på plats. Årets tävling är den 87:e i ordningen och SMK Södermanland står som arrangör för femte gången i historien. 

– Planeringen är i full gång. Arrangören i samarbete med personalen från Volvo Customer Center kommer med säkerhet att anlägga en sträcka som kommer vara både spektakulär för publiken och utmanande för de tävlande, säger Fredrik Rigö, marknadskommunikationschef på Swecon.

Novemberkåsan är på drygt 30 mil. Den körs mestadels i mörker mitt ute i skogen bland vatten och gyttja där stenar och rötter blir hala hinder. De tävlande får utstå många timmar i mörker och kyla, känna kramper och smärta. Volvo Construction Equipments maskiner är byggda för dessa extrema förhållanden, utprovade och testade för att klara de mest krävande arbetsuppgifterna. Nu är det dags för förarna i Novemberkåsan att testas i samma tuffa terräng, under specialbyggda dag- och nattsträckor på Volvo Customer Center.

– Anläggningen är perfekt för ett event av den här kalibern. En stor läktare, inomhushall och ett område som är byggt för att testa Volvos anläggningsmaskiner i extrem terräng, bör vara tillräckligt utmanande för deltagarna i årets Novemberkåsan, avslutar Fredrik Rigö.

Swecon, Volvo Construction Equipment och SMK Södermanland önskar alla tävlande, publik och media välkomna.

Program - Lördag 1 december

09.00: Start vid Gröndal, första sträckan
ca 10.15: Ankomst Customer Center
17.00 Omstart vid Gröndal , andra sträckan
ca 18.15: Ankomst Customer Center
Sen kväll*: Löpande start vid Gröndal, tredje sträckan därefter ankomst Customer Center

* Slutligt program släpps den 30 november.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462