pressrelease

Swecon och Volvo tillbaka i STCC 2013

30 apr 2013

Swecon Anläggningsmaskiner och Volvo Polestar Racing gör återigen gemensam sak i svensk banracings kungaklass – Swedish Touring Car Championship (STCC). Samarbetet i serien inleddes redan 2009. Nu är teamet Volvo Polestar Racing tillbaka igen efter en lyckad mellansäsong i TTA 2012.

Swecon fortsätter samarbetet med Volvo Personvagnar och Polestar Racing i banracing i ytterligare tre år. Förutom att de största teamen i svensk racing nu flyttar tillbaka från TTA till STCC, så innebär det även att serien kommer att köras under det reglemente som användes i TTA-serien under 2012.

Med en intressant blandning av etablerade förare, unga talanger, muskelbilar och så småningom även rallycross i supportklasserna till det nya STCC, så är förhoppningen att serien ska locka ännu fler kunder, fans och motorintresserade till banorna framöver.

Swecons personal och kunder har generellt ett gediget motorintresse. Här har vi möjligheten att visa upp varumärket Volvo i en unik och spännande förpackning tillsammans med Volvo Polestar Racing. Det är en unik förmån för en återförsäljare i vår bransch att samarbeta med ett racingteam som delar varumärket du representerar, säger Fredrik Rigö, marknadskommunikationschef på Swecon.

Volvo Polestar Racing har förstärkt med två nya förare och kommer att tävla med hela fem bilar. Förstärkningarna heter Carl-Philip Bernadotte och Linus Ohlsson, där den sistnämnde slutade på en fin andraplats i TTA 2012. Övriga Volvoförare är rutinerade TTA-mästaren Fredrik Ekblom, Thed Björk och Robert Dahlgren. Med denna delvis nya besättning går Swecon och Volvo Polestar nu in i ett nytt avtal som sträcker sig till och med säsongen 2015.

Kontinuitet och långsiktighet i motorsport är nyckeln till både tävlingsframgångar på banan och till maximal kommersiell nytta för alla parter i projektet.  Vi har samarbetat med Swecon sedan 2009 och vi är mycket nöjda att vi nu fortsätter tre år till, säger Alexander Murdzevski Schedvin, kommersiell chef för motorsport på Volvo Personvagnar.

Årets serie inleds helgen 3-4 maj på Ring Knutstorp och körs sedan under åtta helger med finalen på Mantorp Park i slutet av september. Intressanta tävlingar körs i år på tillfälliga banor på Solvalla och Östersund Airport, platser som Volvo och flertalet av motståndarna aldrig tävlat på tidigare. Bland supportklasserna i årets STCC finns Formel Renault 1.6, Clio Cup, Porsche Cup och V8 Thunder Cars.

Med endast en SM-serie så är jag säker på att STCC har de bästa förarna landet kan uppbringa på startlinjen i början av maj. Vi har haft ett lyckat samarbete med Volvo Polestar tidigare säsonger, med trippelsegern i förra årets TTA-serie som färskaste framgång i minnet. Teamet tog då hem förar-, märkes- och teammästerskapet till Volvo och Polestar, så vi ser med spänning fram mot årets säsong, avslutar Rigö.

Program STCC 2013

Ring Knutstorp 4 maj
Solvalla 8 juni
Göteborg 29 juni
Falkenberg 13 juli
Östersund 10 augusti
Karlskoga 24 augusti
Tierp Arena 7 september
Mantorp Park 21 september

Läs mer om Swecon Anläggningsmaskiner och Volvo i STCC 2013


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462