pressrelease

100:e maskinen har rullat ut från Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna

04 dec 2014

Nyligen var det en bemärkelsedag på utrustningsverkstaden i Eskilstuna. Med kaffe och tårta firades att den hundrade maskinen, en Volvo EC220DL grävmaskin, gled ut genom portarna försedd med extrautrustningen: rototilt, bandstyrning, fotsteg utanför hyttdörren, roterande varningsljus monterade på en ramp, kompressorhorn, brandsläckare, extra arbetsbelysning, elvärmda backspeglar, hammarhydraulik med snabbkopplingsuttag, extrakamera på höger sida och gripinstallation.

Celsus Fastigheter i Norrtälje var köparen och säljaren Jonas Rosvall på Swecon i Spånga.

– Det har varit en både händelserik och lärorik resa sedan vi drog igång i mitten av januari i år, säger Ove Eriksson, verkstadschef. Satsningen på en gemensam utrustningsverkstad i Mellansverige har lyckats ganska väl så här långt.

– Vi fortsätter utvecklas och att bygga kunskap utifrån våra tidigare erfarenheter. Vi var ett nytt gäng i januari som skulle svetsas samman och lagbygget har idag hittat fastare former. Jag tycker vi står stabilt i det vi gör, vilket jag hoppas även kunderna kan märka!

Med utrustningsverkstaden införde Swecon ett nytt arbetssätt vad gäller standardisering och likformighet när det gäller monteringar och maskinutrustning. Tidigare skedde montering av extrautrustning på olika lokala verkstäder, vilket gjorde att lösningarna skiftade på grund av kundönskemål och lokala variationer.

Maskinerna som passerat verkstaden under första halvåret har varit en bred mix utifrån Volvo Construction Equipments modellprogram.

– Ett stort stöd i uppstarten har vi haft i övriga Sweconanläggningars backup. De har hjälpt oss väldigt mycket på vägen när vi kommit med frågor och funderingar, ett samarbete som fortsätter.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462