pressrelease

”Full pull” för Volvo och Swecon i lantbruket!

30 jun 2014

Det var en hektisk vecka i södra Sverige när Swecon deltog på ett par event som en del i lanseringen av företagets lantbruksanpassade Volvo anläggningsmaskiner. I veckan fanns man i monter på Borgeby Fältdagar för att sedan avsluta veckan med en pallplats under tävlingar på Tractor Power Meet i Målilla.

Till Borgeby Fältdagar kom det över 19 000 besökare som alla fick möjligheten att bekanta sig med maskiner från Volvo Construction Equipment. I montern visades hjullastare, grävmaskiner och kompaktlastare, alla med utrustning och redskap som ska underlätta arbetet i det moderna och krävande lantbruket. Inte minst fick Swecons lantbruksanpassade hjullastare  Volvo L45G, L50G och L60G, som introducerats på marknaden under våren, stor uppmärksamhet från mässpubliken.

Efter mässan bar det av till ett betydligt mer smutsigt och dieseldoftande event i Målilla. Det var dags för Målilla Tractor Power Weekend 2014 - en lersprutande traktorfest som lockade över 10 000 åskådare under veckoslutet. Swecon och Volvo Construction Equipment fanns på plats med en kraftfull laguppställning av hjullastare och grävmaskiner för att bärga fordon och sköta allt markarbete och underhåll av banorna.

Under eventet visades världens snabbaste lastmaskin upp, den blåfärgade Volvo L60G PCP. Men det var en gul lastare i standardutförande som stal showen. Swecons satsning på lantbruket manifesterades med en anmälan för Volvo L60G i den tyngsta klassen Standard Tractor Pulling, med maskinvikter upp till 12 ton. Det resulterade i en sensationell andraplats i debuten, genom ett så kallat ”full pull”, där hela banan på över 70 meter klaras i ett drag. Segraren drog 71,6 meter, endast två decimeter före Volvos hjullastare.

- Visst är det främst en folkfest och ett jippo att delta i tävlingen, men ser man på det från Swecons synvinkel, så visade vi lantbrukarna att Volvos hjullastare i G-serien levererar kraft och prestanda. Och det med bibehållen bränsleeffektivitet och med minimal påverkan på miljön. Med steg 3B-motorer och dieselpartikelfilter, så elimineras de cancerframkallande partiklarna i luften. Det är en viktig egenskap inte minst vid arbeten i utrymmen inom- och utomhus där människor och djur vistas nära maskinerna, säger Anders Thuné, försäljningschef på södra regionen.

Under hösten fortsätter Swecon sitt mässdeltagande med Load Up North i Boden den 28-30 augusti och i samarbete med Volvokoncernen på Entreprenad Live den 4-6 september i Göteborg.

Läs mer om Volvo hjullastare i lantbruket på www.swecon.se/lantbruk 


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462