pressrelease

Möt Volvo Polestar Racing på Swecondagarna i juni!

16 maj 2014

Intresserad av snabba maskiner? Då är Swecondagarnas branschdag den 14 juni rätt plats att vara på. I Swecons nya utrustningsverkstad finns både racingteamet Polestar Racings Volvo S60 från STCC och Swecons rekordsnabba Volvo L60G PCP till beskådan.

Inte bara det. Personerna bakom maskinerna är också på plats: Swecons servicetekniker samt Rasmus Thulin från Volvo Polestar Racing, förstemekaniker och ansvarig för STCC-mästaren Thed Björks bil.

– Det finns en klar koppling mellan ett professionellt racingteam och ett lika professionellt verkstadsteam på Swecon. Det krävs korta stopp, rätt komponenter, rätt kompetens och ett passionerat engagemang, säger Fredrik Rigö, chef för Swecons marknadskommunikation.

Rasmus Thulin är 22 år gammal och har jobbat med Polestar sedan han var 17 år gammal efter att ha läst fordonsteknisk linje i Borås. Han ansvarar för förberedelser inför en tävlingshelg i form av service och underhåll, korrekta inställningar för specifik bana och transportförberedelse.

Under en tävlingshelg är tidsschemat pressat. Om exempelvis tävlingsbilen skadas i första tävlingen har Rasmus,tillsammans med sina två mekaniker, ett stressat arbete då tiden mellan de båda tävlingarna är kort. Normalt arbete under en tävlingshelg kretsar framförallt att utföra de ändringar i inställningen på bilen som Björk, tillsammans med sin ingenjör Per Blomberg, kommer fram till och ändringarna kan bli stora vid exempelvis väderomslag.

Parallellerna mellan en förare av en racebil och en förare i en Volvo anläggningsmaskin är tydliga. Tiden mellan olika jobb är kort, och stillestånd innebär förluster. Inte bara för föraren och teamet, utan i Swecons fall så riskerar kundens verksamhet att drabbas ekonomiskt. I båda fallen handlar det om resultat. Därför är det extra viktigt att kunna erbjuda Volvokunden en kompetent, tillgänglig och välutrustad service- reservdelsorganisation. Det är ett erbjudande som gör Swecon starkare än någon annan leverantör på den svenska marknaden.

Under dagen visar vi upp exempel på hur arbetet med service- och reservdelar bedrivs hos Swecon.

Läs mer om Swecons samarbete med Volvo Polestar Racing i STCC på www.swecon.se/STCC


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462