pressrelease

Rekordstor branschdag lockade 1 700 besökare till Eskilstuna

19 jun 2014

Lördagen den 14 juni genomfördes den hittills största branschdagen i Swecondagarnas historia. Närmare 1 700 besökare hade tagit sig till Swecon och Volvo Customer Center i Eskilstuna för landets och branschens i särklass största provkörningsaktivitet. Med ett nytt och utökat visningsområde, spektakulär maskinshow, mässtorg, tävlingar och provkörning av närmare 90 Volvomaskiner blev det inget annat än stor succé i solskenet.

Efter en vår full av produktlanseringar från Volvo Construction Equipment (Volvo CE), var det dags för de traditionsenliga Swecondagarna i Eskilstuna som i år koncentrerats till endast en dag för branschfolk. Den största nyheten i år var att Swecon öppnade upp sin nya anläggning intill Volvos kundcenter, lokaler som består av företagets huvudkontor och en utrustningsverkstad. Under branschdagen kunde besökarna förutom att se hur en service på en hjullastare går till och vilka verktyg och reservdelar som ingår i en service hos Swecon, även se arbete med montering av utrustning på nya maskiner samt bekanta sig med leverantörerna och deras produkter på det stora mässtorget.

Volvos nyheter glänste

När det gäller Volvo CE:s maskiner, så var de stjärnorna som lyste allra starkast. Nyheterna duggade tätt i den inledande maskinshowen och under den efterföljande provkörningen ringlade köerna långa på de olika stationerna. De största nyheterna och dragplåstren utgjordes av H-serien hjullastare, E-serien grävmaskiner och G-serien dumprar. Men även i programmet av kompaktmaskiner och väganläggningsmaskiner fanns det spännande nyheter att bekanta sig med. För de som var intresserade fanns även Volvo Lastvagnar på plats med sina FMX anläggningslastbilar och FH-serie lastbilar.

-  Den återkoppling vi fått på både våra produkter och det nya upplägget av Swecondagarna har varit odelat positivt. Med vår nya anläggning kan vi på ett stort och unikt område visa upp hela vårt starka erbjudande för kunden, med maskiner, redskap, tillbehör, service, reservdelar, begagnat och sist men inte minst vår kompetens. Det ger en kraftfull signal till marknaden att en Volvo hos Swecon är det tryggaste valet för ett lönsamt maskinägande, säger Christer Söderberg, vd för Swecon.

Den 28 juni inbjuder Volvo CE till allmänhetens dag i Eskilstuna, en dag som sätter punkt för årets program under Volvodagarna i Eskilstuna. Närmast beger sig Swecon till lantbruksmässan Borgeby Fältdagar den 25-26 juni och sedan väntar Load Up North i Boden den 28-30 augusti.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462