pressrelease

Swecon Anläggningsmaskiner vinnare av Årets Nyhetsrum 2014

10 dec 2014

Swecon tog igår hem Sveriges mest prestigefyllda pris inom digital PR - Årets Nyhetsrum – i kategorin Industri & Energi. Priset delas ut av Mynewsdesk till de företag och organisationer som bäst nyttjat sina nyhetsrum. Juryn har bland annat sett till användandet av sociala medier och användandet av bild/video samt vilka som helt enkelt lyckats bäst med att nå ut.

Mynewsdesk vill med utmärkelsen Årets Nyhetsrum belöna och lyfta fram företag eller organisationer som använt sina nyhetsrum för att på ett modernt sätt nå ut med sina budskap. Förhoppningen är att vinnarna ska fungera som inspiration för andra som kämpar med att nå ut.

I flera olika kategorier har hundratals organisationer tävlat om utmärkelsen. Dessa bantades först ner till tre nominerade i tio kategorier. På tisdagskvällen belönades de slutliga vinnarna med priset vid en festlighet i Stockholm.

-  Det här priset ger oss givetvis extra kraft och motivation att ytterligare fokusera på och fortsätta att utveckla vårt nyhetsrum. Vi har fått ett fint kvitto på att det vi gör är rätt, säger Fredrik Rigö, chef för marknadskommunikation hos Swecon.

Swecon nominerades till priset för andra gången på tre år. I år slutade det med vinst. Denna gång i tuff konkurrens med Dalakraft och Öresundskraft.

-  Med relativt små insatser gör vårt nyhetsrum stor skillnad för vår synlighet mot marknaden och vi ser fram mot att jobba vidare med att nå ut med vårt budskap, avslutar Fredrik Rigö.

Motiveringen till Swecons pris löd:

"Med ett optimalt användande av bilder samt en röd tråd i sin kommunikation har vinnaren verkligen gjort något snyggt och spännande av sitt material. Det här företaget kan sina användare och det avspeglas i nyhetsrummet."


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462