pressrelease

​Teknikpriset 2014 – ProtQtor dieselstöldskydd fick hedersomnämnande

17 dec 2014

Tillverkaren Retinendis innovativa dieselstöldskydd ProtQtor, som marknadsförs genom Swecon, har uppmärksammats mycket efter lanseringen i somras. Många entreprenörer har nu valt att installera marknadens mest effektiva slangningsskydd. Att produkten är innovativ fick man ett kvitto på i december. ProtQtor var en av de fem finalisterna när Teknikpriset 2014 delades ut av branschtidningen Maskinentreprenören.

Dieselstöldskyddet som marknadsförs och säljs av Swecon lanserades i somras och fick genast stor uppmärksamhet. Sedan dess har många entreprenörer valt att utrusta sina Volvo grävmaskiner med skyddet. Flera kunder har redan haft nytta av det. En av dessa är Fenas i Kvarnstorp utanför Vänersborg.

– Sedan jag skaffade ProtQtor har jag haft två stöldförsök, båda har misslyckats. Första gången lossade de skruvarna som fixarar röret, men det hjälper inte eftersom röret har en invändig låsning. Andra gången hade de fått upp de få deciliter som finns i röret, men inte mer, säger Thomas Lidén hos Fenas.

ProtQtor är ett patenterat slangningsskydd som ger ett fullgott skydd mot slangning av diesel. Endast en liten mängd diesel är åtkomlig för tjuven, vilket gör att 95 % av innehållet i tanken skyddas. ProtQtor har en robust och säker konstruktion, som till skillnad från konkurrenternas är mycket svår att forcera.

Motiveringen till finalplatsen och hedersomnämnandet vid utdelningen av Teknikpriset 2014 lyder:

”Här finns en lösning på ett problem som oroar hela branschen – dieselstölder. En relativ enkel lösning jämfört med många andra stöldskydd för diesel.”

ProtQtor dieselstöldskydd säljs genom Swecons heltäckande nätverk av butiker och verkstäder över hela landet. Priset är 3 995 kr (exkl. moms).

Besök www.swecon.se/protqtor för mer information.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462