pressrelease

Volvo avslöjar produktivitetshöjande uppdateringar av de mindre kompaktlastarna i C-serien

08 apr 2014

Volvo Construction Equipments utbud av högpresterande kompaktlastare i C-serien finns i många olika modeller som radiallyftarna MC60C och MC70C samt vertikallyftarna MC95C och MCT85C. Serien har nu uppdaterats med en rad efterlängtade funktioner, inte minst med Steg 3B-motor.

Tack vare kyld avgasrecirkulation (EGR), common rail-system som körs på upp till 2 000 bar, och en turboladdare med fast geometri behöver den Volvo-stödda steg IIIB-motorn inget dieselpartikelfilter – en fördel för alla kompaktmaskiner. Common rail-systemet möjliggör högre tryck, men även elektroniskt styrd insprutning. Därför tar de intelligenta motorerna inte bara emot kommandon från gasspjället utan har en styrenhet som permanent justerar insprutningen för att optimera förbränning och prestanda. Fördelarna är lägre ägarkostnad och ingen extra service för efterbehandling.

Volvo erbjuder sina kunder ett val mellan såväl hjulburna som bandburna kompaktlastare som är idealiska för lastning på lastbil, materialhantering och markarbete. Dessutom är de mycket stabila och effektiva.

Den uppdaterade C-serien från Volvo ger ett imponerande vridmoment vid lägre varvtal jämfört med liknande maskiner. Detta i kombination med automatisk tomgång som standard ger bränslebesparingar på 10 %. Andra uppdateringar av C-seriens kompaktlastare är t.ex. förbättrat luftflöde, förbättrade lastningsstopp och centreringsdon samt en reversibel fläkt som tillval.

Den automatiska tomgångsfunktionen gör att motorn automatiskt övergår till tomgångskörning efter fem sekunder om inga reglage aktiveras. För maximal säkerhet och produktivitet höjs motorns varvtal till det förinställd igen, nästan omedelbart efter att föraren tar tag i spakarna igen. Om föraren t.ex. behöver förvärma motorn kan automatisk tomgång avaktiveras via info-menyn.

För kunder som arbetar i extremt dammiga förhållanden rekommenderar vi starkt den reversibla fläkten som tillval. Med denna extrautrustning blåser fläkten i motsatt riktning i 5 sekunder varje halvtimme. Den kan även aktiveras manuellt eller stängas av via en strömbrytare på vänster manöverbord. Den reversibla fläkten minskar dramatiskt den tid som normalt går åt till att rengöra kylsystemet och samtidigt elimineras risken för överhettning. Liksom i tidigare modeller är kylaggregaten placerade sida vid sida för att säkerställa optimal kylning – hydraulikkylning, motorvattenkylning, samt på Steg 3B-versionen även laddluftkylning och bränslekylning.

Nu kan föraren även välja mellan tre känslighetsnivåer på reglagen beroende på vilken hastighet och precision som krävs. Som extrautrustning kan föraren dessutom välja mellan reglagelayout enligt ISO- eller H-systemet. Kunderna får högre produktivitet eftersom varje förare kan använda det reglageläge som passar bäst för användningsområdet och för deras eget körsätt.

Enkelt underhåll

Volvos kompaktlastare i C-serien är utformad för maximal hållbarhet. ORFS-kopplingar (O-ring face seal) på hydraulanslutningarna ger en 100 % läckagefri koppling och den robusta lastarmens axeltappar – som är större och därför starkare än konkurrenternas – fördelar lasten jämnt på armen för utmärkt livslängd.

I de sällsynta fall då maskinen behöver mer än bara en daglig rutinkontroll finns alla huvudkomponenter inom enkelt räckhåll, tack vare att hytten kan tippas fram och tack vare den stora serviceluckan i det bakre motorrummet. Den unika, enkla lastarmen och sidodörren gör att föraren säkert kan kliva ut ur hytten utan att behöva gå under lasten och kan aktivera gasstödcylindrarna utan hjälp. Denna bekväma serviceåtkomst maximerar maskinens drifttid och hjälper till att förlänga dess livstid.

Känns som hemma

Invändigt är hytten rymlig och har ett lättåtkomligt förvaringsutrymme, inklusive ett 12 V uttag under vänster armstöd. De lättöverskådliga mätarna i hyttens övre hörn gör dem väl synliga, och bullernivån i och omkring föraren är begränsad, i såväl öppen som sluten hytt. Eftersom vi vet att en förare som trivs är en produktiv förare.

Hytten ger även utmärkt sikt, så att föraren klarar att manövrera maskinen i trånga utrymmen. Den enkla lastarm som används på C-seriens vertikallyftmaskiner har ingen horisontell tvärbalk som skymmer sikten från det stora övre fönstret, vilket stöds av smala ROPS-pelare. Den stora framrutan fungerar även som nödutgång. Tack vare att fönstret är två och en halv gånger större än traditionella nödutgångar baktill behöver du inte oroa dig om maskinen mot förmodan skulle slå runt. I sidled behöver föraren inte brottas med siktproblem på grund av någon nätbur som de som används i många konkurrentmaskiner, utan har i stället en stor dörr som täcker hela sidan av hytten. Dörren öppnas i 75 grader så att du snabbt och bekvämt kan komma in och ut utan att behöva klättra över redskap eller vända dig om för att sitta ned. Trappsteget till dörren är stabilt och halkskyddat.

De mångsidiga kompaktlastare i C-serien kan utrustas med ett brett utbud av Volvo-redskap – inklusive jordborrar, 6-1-skopor, kedjegrävare, pallgafflar, schaktblad, rivningsaggregat, gripgaffel och sopvalsar – som passar nästan vilket jobb som helst. Och som alla Volvo-maskiner har C-serien stöd av en omfattande serviceinfrastruktur med tekniker, verkstäder och återförsäljare via Swecon, vilket skänker äkta sinnesro.

Viktiga specifikationer:Specs


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462