pressrelease

Volvo Construction Equipment lanserar app för begagnade maskiner

18 aug 2014

Volvo Construction Equipment Sales Region EMEA (Europe – Middle East – Africa) lanserade i veckan en app som ger kunderna direkt och enkel åtkomst till hela lagret av begagnad Volvo-utrustning i regionen via sin Apple smartphone eller surfplatta.

Appen kan hämtas gratis från AppStore och innehåller inte bara information om all begagnad utrustning som är tillgänglig utan även kontaktuppgifter (e-post eller telefon) för varje enhet. Appen har också en komplett sökfunktion för att hitta återförsäljare av begagnad Volvo CE-utrustning i EMEA-länderna och en särskild sökfunktion för "Volvo Approved Used".

Nick Rose, Rental and Remarketing Director for Volvo CE Sales Region EMEA, berättar mer om denna kundfokuserade och användarvänliga utveckling: "Vi vet att allt fler kunder söker efter begagnad utrustning med hjälp av mobila enheter. Upp till 40 % av alla sökningar efter begagnad utrustning sker i dag via mobila enheter. Den här appen ger därför Volvo CE och våra återförsäljare bästa tänkbara läge för att tillgodose behovet av begagnad utrustning."

Appen förväntas bredda kundbasen för begagnad utrustning och öka antalet visningar av produktkort betydligt. "Introduktionen av appen är en grundläggande förändring av kundernas sätt att söka efter och köpa begagnad utrustning", säger Nick. "Via appen kan kunderna på distans kontakta just den återförsäljare som har den önskade utrustningen i lager. Eftersom kunderna kommunicerar direkt med återförsäljaren finns det möjlighet att ge dem tillgång till andra återförsäljarerbjudanden, som t.ex. finansiering eller till och med garantier.

Appen Volvo Used Equipment är tillgänglig på 25 språk och ger direkt åtkomst till en kontinuerligt uppdaterad databas över begagnad utrustning både från Volvo och från andra leverantörer, som är tillgänglig via Volvos återförsäljarnät i EMEA-länderna.

En Android-version kommer snart 


Den första lanseringen är avsedd för Apple-enheter men en Android-version kommer snart att presenteras. Det innebär att användare som har andra typer av smarttelefoner och surfplattor också får tillgång till denna mobila lösning.

Nick tillägger: "Utvecklingen och introduktionen av appen och den kommande Android-motsvarigheten kommer helt klart att locka fler kunder till Volvo-återförsäljare i EMEA-regionen. Dessutom tror jag att det är en utveckling som innebär att våra återförsäljare kan bli effektivare och konkurrenskraftigare när det gäller att erbjuda begagnad utrustning."

Appen återfinns i AppStore under rubriken "Volvo Used Equipment". Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462