pressrelease

Volvo visar omtänksamhet vid Bauma China 2014

09 okt 2014

Volvo Construction Equipment kommer att visa hur omtanke driver innovation vid årets interaktiva Bauma China-mässa i Shanghai. På Asiens viktigaste branschevent kommer Volvo Construction Equipment (Volvo CE) att göra sin närvaro vid årets Bauma China minnesvärd. På temat "Omsorg driver innovation" kommer företaget på sin 1 804 m2 stora utställningsyta (B.64) att visa ett flertal viktiga nya produkter och demonstrera hur Volvo CE kan erbjuda spetskompetens genom produktens hela livslängd. 

De främsta produkterna på mässan understryker Volvo CE:s långsiktiga engagemang på den kinesiska marknaden. Dessa inkluderar de nya asfaltläggarna P6820C och P8720B, hjulgrävaren EW60C, hjullastaren L220G och bandgrävarna EC170D och EC220DL. Också nya – och speciellt utformade för den kinesiska marknaden – är en mängd olika redskap för hjullastaren L105, som gör denna anpassningsbara maskin till en riktig redskapsbärare. Redskapen inkluderar en avancerad timmergrip, en högtippande skopa och en sidtippande skopa – den sistnämnda är särskilt användbar i Kinas många tunnlar och underjordiska gruvor. 

"Omsorg driver innovation"

Besökare vid Volvos monter kommer att få en inblick i några av de fördelar och förmåner som kunderna erbjuds, tack vare Volvos omfattande paket med erbjudande om finansiering, förvaltning av fordonspark, reservdelar och service. Som en demonstration av hur omtanke driver innovation inom företaget kommer Volvo CE:s senaste innovativa konceptmaskin – GaiaX – att visas upp. Denna maskin belyser möjligheterna till helelektriska minigrävare i framtiden. För att ytterligare understryka företagets omtanke om både samhället och miljön kommer man även att visa exempel på Trash to Treasure, Volvo CE:s "Upcycling"-kampanj för designkonst, där maskindelar återanvänds till konstverk. Och vi ska förstås inte glömma Operator Idol, Volvo CE:s enormt framgångsrika Eco Operator-tävling. 

Volvo CE i Kina

Klockan 14:00 på mässans första dag kommer Martin Weissburg, företagets VD, att hålla en internationell presskonferens, där han kommer att diskutera handelsvillkor, introducera nya produkter på Bauma och ge en översikt över företagets framtidsplaner. Han kommer också att belysa på vilket sätt Kina är väsentligt för företagets framtida planer (det är redan marknadsledande inom grävmaskiner och hjullastare), och tala om Volvo CE:s långsiktiga engagemang på den kinesiska marknaden. 

För att demonstrera bredden inom Volvokoncernen kommer också Volvo Construction Equipments systerbolag Volvo Penta (leverantör av industrimotorer) att medverka på mässan. Volvo Penta kommer att visa upp sina nya motormodeller som är kompatibla med utsläppsnormerna China III samt sina EU Steg IV/US EPA Tier 4 Final-motorer. 

Och om inte allt detta är tillräckligt kommer det för de besökare som verkligen tycker om vårt varumärke också att finnas ett brett utbud av Volvoartiklar tillgängliga för köp i montern. Den mest spännande av dessa är produkten av ett samarbete mellan Volvo CE och LEGO®Technic: en fjärrstyrd L350F-hjullastare i miniatyr som inte bara kan köra, styra, lyfta och lasta precis som den riktiga hjullastaren – den kan också omvandlas till en lika imponerande dumper.

Det råder ingen tvekan om det – Volvos monter är rätt ställe att vara på i november på Bauma China 2014! 

Mer information finns på www.volvoce.com/press 

Eller kontakta: 
Thorsten Poszwa
Chef, extern kommunikation
Volvo Construction Equipment
Tel: int +32 2482 5021
E-post: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462