pressrelease

Volvos hjullastare i H-serien ger lägre utsläpp och förbrukning i 18-22 tonsklassen

10 mar 2014

Volvo Construction Equipments nya hjullastare L110H och L120H är bland företagets mest bränsleeffektiva maskiner hittills. Företagets senaste generation maskiner för 18-22 tonsklassen drivs av en åttaliters Steg IV-motor med helautomatisk regenerering som gör att hög prestanda kan kombineras med låga utsläpp och låg bränsleförbrukning.

Bränsleekonomin på Volvos D8J-motor förbättras ytterligare tack vare Volvos perfekt anpassade drivlina och intelligenta hydraulik, som ger kraft endast vid behov. Den lastkännande hydrauliken säkerställer också snabb respons för överlägsen kontroll över lasten samt kortare cykeltider. En annan intelligent funktion är tillvalet RBB (Reverse By Braking) som automatiskt sänker motorns varvtal och ansätter färdbromsen när föraren ändrar maskinens färdriktning. Detta gör inte bara att du sparar bränsle utan minskar även belastningen på drivlinan, vilket i sin tur ger komponenterna längre livstid.

I Volvos Optishift-teknik, som är ett nytt tillval för L110H och L120H, kombineras RBB-funktionen med en momentomvandlare med lock up-funktion så att en direkt drivning skapas mellan motorn och transmissionen. Detta gör att kraftförlusten i momentomvandlaren elimineras och bränsleförbrukningen minskas med upp till 18 %. Eco-pedalen minskar bränsleförbrukningen ytterligare, tack vare ett mekaniskt mottryck som uppmuntrar föraren att lätta på gasen när motorns varvtal är på väg att överskrida det optimala driftområdet.

En maskin, många funktioner
Hjullastarna L110H och L120H är inte bara mycket effektiva, de är också mycket mångsidiga och kan användas till en rad olika arbeten – från materialhantering och upplagshantering till återvinning, tunnelarbeten och utvinning. Dessa 18-22 tonsmaskiner är utrustade med ett urval av Volvos specialredskap – inklusive olika skopvarianter, materialhanteringsarm, gaffel, sop och snöplog – för att få ut maximal drifttid och lönsamhet av varje maskin. Redskapen utgör en integrerad del av hjullastaren med funktioner och egenskaper som är idealiskt anpassade för att minimera energiförluster och öka produktiviteten. Volvos unika TP-länksystem ger hög brytkraft och utmärkt parallellrörelse i hela lyftområdet, och tillvalet BSS (Boom Suspension System) minskar spillet från skopan, vilket kan lyfta produktiviteten med så mycket som 20 % på ojämn mark.

Känns som hemma
Produktiviteten i varje arbetspass höjs också av den branschledande hytten i L110H och L120H, vilket ger en säker, ren och bekväm förarmiljö – oavsett förhållandena utanför. Föraren kan säkert och enkelt kliva in i den ROPS/FOPS-certifierade hytten via en trepunktsinsteg med halkskyddade steg och stadiga ledstänger på rätt plats. Den breda dörren öppnas bekvämt i 95 graders vinkel och kan till och med öppnas med fjärrkontroll som tillval. Instegsbelysning finns också som extrautrustning för ökad säkerhet när du kliver i och ur maskinen.Invändigt är hytten rymlig, med väl tilltaget utrymme för personliga tillhörigheter. Bullernivån i hytten hålls tack vare effektiv ljudisolering till ett minimum, medan den förbättrade stolen och vibrationsskyddet ger en jämn och skön färd. Luftkvaliteten garanteras av ett branschledande filter som gör att 90 % av hyttluften kan omcirkuleras för kontinuerligt avlägsnande av damm.

För att minska belastningen på föraren är alla reglage och informationspaneler ergonomiskt placerade. För att förenkla användningen ger multifunktionsspaken, som finns som tillval, föraren simultan och exakt reglering av hydraulfunktionerna. Framåt-, bakåt- och kick down-funktionerna finns också på höger konsol. Maskinens viktigaste information – som bränsle- och oljenivåer – visas på en lättavläst bildskärm som är väl synlig från förarstolen även i starkt solljus. Grundläggande konfigurationer och tester kan utföras utan att föraren ens behöver lämna stolen.

Till er tjänst
Dagliga servicekontroller på hela maskinen kan utföras snabbt och enkelt tack vare de grupperade servicepunkterna. Motorhuven öppnas elektriskt så att föraren eller teknikern enkelt kan komma åt hela motorrummet. Detta hjälper till att få maskinen tillbaka i arbete så snabbt som möjligt. Många komponenter kräver knapp något underhåll alls. Bakaxlarnas vaggor har livstidssmorda bussningar och lager och behöver alltså inget underhåll. Kylfläkten kan reverseras för självrengöring av kylenheterna.För de sällsynta fall då en Volvo hjullastare kräver mer än en rutinkontroll finns Volvos experter alltid till hands med expertråd via ett omfattande nätverk av återförsäljare och tekniker. Tack vare vår kombination av lokal kunskap och global erfarenhet kan Volvo tillhandahålla en rad kundlösningar – från Volvo originaldelar till avancerad maskinövervakningsteknik – så att den totala ägarkostnaden minskar och lönsamheten ökar genom hela maskinens livslängd.

Viktiga specifikationer:

L110H & L120H Specs

 


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462