pressrelease

Volvos nya C-serie väghyvel - den bästa lösningen

06 aug 2014

C-seriens väghyvlar från Volvo Construction Equipment har en kraftfull motor, uppfyller emissionskrav steg IV, som tillsammans med förbättrad precision och känsla i spakarna ger ökad produktivitet.

När Volvos väghyvlar i G900-serien först introducerades 2006 hade maskinerna redan ett försprång med unika funktioner som en elvaväxlad transmission, programmerbar automatväxling, snabbväxling och krypläge. Sedan dess har Volvo kontinuerligt uppdaterat serien som svar på kundernas krav och enligt Volvos kärnvärden säkerhet, kvalitet och miljöomsorg – och anses nu vara branschledande på områdena förarkomfort, stabilitet och produktivitet.

C-serien finns i fyra modeller: G930C, G940C, G946C (AWD) och G960C, som uppfyller steg IV och passar för kundernas typiska hyvelapplikationer. Väghyveln G900C byggs i Volvo-anläggningen i Shippensburg, Pennsylvania i USA och kommer att erbjudas till kunder i hela Nordamerika och Europa.

5 % lägre bränsleförbrukning

Volvos väghyvlar G900C har de senaste D8J-motorerna, utformade och byggda av Volvo, som levererar den ultimata kombinationen av hög prestanda, tyst gång och låg bränsleförbrukning. G900C:s motorer finns med tre effektområden för versionen med åttaväxlad transmission och åtta effektområden med den elvaväxlade transmissionen. Preliminära tester visar på besparingar på upp till 5 % i bränsleförbrukningen med överlägsen pålitlighet och hållbarhet.

Den unika åtta- eller elvaväxlade (tillval) transmissionen har förbättrats ytterligare och tillhandahåller självkalibrering för extra mjuka växlingar, en anti-motorstopps funktion och automatiska, hastighetsanpassade växlar.

Komforthytt

Den rena och bekväma förarmiljön med effektiv ljudisolering och klimatanläggning hjälper till att undvika förartrötthet och säkerställer noggrant och produktivt arbete. I den rymliga ROPS/FOPS-certifierade hytten har föraren utmärkt sikt på huvudbladet och får även 360-graders vy över hela arbetsplatsen. Reglagen är utformade enligt branschstandard och justerbarheten har förbättrats för att passa olika förare.

Joysticks som tillval kan ytterligare förenkla manövreringen av maskinen. Styrningen sker antingen via joystick eller traditionell ratt. Fram/back reglage och tryckknappar för upp/ner växling är inbyggda i vänster joystick, inklusive midjestyrning med ”auto-stop funktion” i mitten. Förarna kan även individ anpassa alla hydrauliska funktioner med den lättanvända pekskärmen, så att det passar deras individuella skicklighetsnivå eller aktuella arbetsuppgift. Om väghyveln är utrustad med joysticks har G900C-serien en ”plug-and-play” installation av systemen för maskinstyrning - Scanlaser, Trimble eller Topcon.

G900C-serien har också ett helt nytt bromssystem som består av fyra oberoende våta flerskiviga lamellbromsar, dubbla kretsar, korsvis aktivering och ackumulator-backup för säker drift.

Enkel spårning

Volvos lättlästa instrument Contronic, visar maskinens drift och prestanda i realtid. Väghyveln registrerar automatisk ett antal driftparametrar som ger tydlig diagnostik integrerat med Volvos system MATRIS. Det exklusiva Volvo-systemet CareTrack gör det möjligt att kommunicera med maskinen så att maskinparksansvariga kan få all den information de behöver om sina maskiner på bara några sekunder, även om de befinner sig hundratals kilometer från arbetsplatsen.

Volvos väghyvlar är lätta att serva motorns genom motorns sidoluckor, kylarna lätta att komma år via uppfällbar huv. Diesel och AdBlue®  tankas från marknivå och sitter skyddade bakom en låsbar panel. En och samma nyckel används till alla lås och den dagliga kontrollen kräver inga verktyg. Smörjning görs via utdragna smörjningspunkter som är praktiskt grupperade för att spara tid eller via smörjautomatik. Duramid®-lagret för vridbord och huvudblad kräver inget speciellt underhåll och har mycket lång livslängd.

Viktiga specifikationer:

ModellVolvo G930CVolvo G940CVolvo G946CVolvo G960C
MotorVolvo D8
Steg IV
Volvo D8
Steg IV
Volvo D8
Steg IV
Volvo D8
Steg IV
Nettomotoreffekt,
basutförande
173 hk
(129 kW)
195 hk
(146 kW)
222 hk
(166 kW)
222 hk
(166 kW)
Högsta vridmoment, netto1051 Nm1071 Nm1211 Nm1211 Nm
Tjänstevikt, basutförande16 070 kg16 980 kg17 470 kg18 070 kg
Bladkraft10 413 kg11 007 kg15 177 kg11 709 kg
Bladtryck7 839 kg8 218 kg8 460 kg8 754 kg


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462