pressrelease

Blått är flott på specialversion av Volvo EC220E

23 jun 2015

Volvo Construction Equipment firar målgången i Volvo Ocean Race 2014-2015 med en specialversion av sin klassledande bandgrävmaskin EC220E.

Sedan lanseringen i februari i år har Volvos grävmaskin EC220E utmärkt sig på marknaden tack vare sin klassledande bränsleeffektivitet. Nu uppmärksammas de senaste EC220E-maskinerna som rullar av linan av ett annat skäl. För att markera avslutningen på Volvo Ocean Race 2014-2015 har Volvo Construction Equipment (Volvo CE) tagit fram en specialversion av EC220E i den officiella Race-dräkten, fullpackad med moderna och komforthöjande extrafunktioner. Dessa exklusiva maskiner är formgivna för att möta den skandinaviska marknadens förväntningar på användningsområde och estetik, och två av dem kommer att ställas ut i Sverige, i Race Village i Göteborg (21–28 juni) och vid Volvodagarna (11–26 juni), Volvo CE:s årliga evenemang för kunder, leverantörer, allmänhet och press vid kundcentret i Eskilstuna.

Specialversionen Volvo Ocean Race EC220E levereras komplett med ett styrsystem för Steelwrist® tiltrotator och skopa som ger ökad produktivitet, Leica/Scanlaser maskinstyrningssystem med GPS och CareTrack Stöldskydd, samt tonade, värmereducerande rutor, golvmatta i textil och ett högpresterande ljudsystem för bekväma och trevliga arbetspass.

"För många förare är hytten som ett andra hem, så i specialversionen av EC220E ville vi skapa en så välkomnande miljö som möjligt", säger Per-Erik Lindström, Vice VD för Volvo CE Försäljningsregion EMEA – Hub North. Stil var en annan viktig faktor vid formgivningen av specialversionen av EC220E. Aluminiumramen ger ett praktiskt och tilltalande sätt att fästa extra LED-lampor, samtidigt som den glamorösa Volvo Ocean Race-dräkten gör maskinen till den stora stjärnan i vilken vagnpark som helst.

Styrkan i att vara personlig

Varje exemplar av den här specialversionen av EC220E lackeras gul på fabriken, som vanligt, och förses sedan med en slitstark folie som ursprungligen utvecklats av 3M. Folien har fem års garanti, men kunden kan ta bort den innan dess om det behövs.

Swecon kan nu leverera maskiner från Volvo CE med specialfolier som skräddarsys efter kundens egna önskemål om design.

"Kunderna blir allt mer medvetna om sina egna varumärken och vill att deras utrustning ska vara lätt att känna igen på arbetsplatsen. Med våra nya folier kan de öka sin genomslagskraft, och vi förväntar oss att behovet av personlig design kommer att öka i framtiden", säger Per-Erik Lindström.

Ladda ner högupplösta bilder på Volvo EC220E Extreme

Se specifikationer på Volvo EC220E


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462