pressrelease

Den uppdaterade Volvo L350F ger både ultimat komfort och hög produktivitet

25 jun 2015

Nya uppdateringar av hjullastaren L350F från Volvo Construction Equipment gör denna mångsidiga maskin ännu bättre, tack vare högre förarkomfort och bättre säkerhets- och underhållsfunktioner.

Hjullastaren L350F från Volvo Construction Equipment är nu inne på sitt sjunde tillverkningsår. Denna högproduktiva maskin finns i arbete i cirka 50 länder världen över och är en betrodd partner i många olika tunga applikationer. Under 2014 arbetade Volvo CE in en mängd innovativa uppdateringar i L350F, för att förbättra förarkomfort, säkerhet och ytterligare höja maskinens produktivitet.

När den introducerades 2007 representerade L350F en fullständig nydesign av Volvos hjullastarutbud. Tillverkningen av de uppdaterade maskinerna startade i februari 2014 och de nya tilläggen kompletterade den ursprungliga konstruktionen, som då introducerade lock-up-momentomvandlare och bomfjädring för lasta-bär-arbeten samt branschledande underhållsåtkomst.

En skön åktur

Den uppdaterade L350F är byggd för att ge föraren en bättre upplevelse med högre komfort för att öka produktiviteten under arbetsdagen. Den nya robusta förarstolen har luftfjädring, ett högt ryggstöd med nackskydd och kan värmas upp för optimal komfort i kallt väder. Stolen ger stabilitet tack vare en ny glidmekanism, ökat stöd och fler inställningsmöjligheter än sin föregångare – inklusive färgkodad höjdinställning och separat justering av stolssitsen.

För att ytterligare underlätta för föraren har hytten Konstruerats om så att föraren kan kliva in i maskinen via trappsteg över bakskärmarna. De breda, ergonomiskt placerade stegen och de stadiga räckena gör det säkert och enkelt att ta sig in och ut ur hytten. Skärmarna kan dessutom fällas ut för att ge tillgång till den nedre delen av motorns serviceluckor, vilket ökar säkerheten både i drift och vid underhåll. En ny inspektionslucka för kylvätskan har också lagts till i den övre motorluckan för att ytterligare underlätta inspektioner.

En fjärröppningsknapp är nu standard på L350F. Du trycker bara på knappen på den bakre vänstra hyttstolpen så öppnas hyttdörren. En LED-lampa i hyttöppningen lyser upp området för extra säkerhet. Föraren tänder lampan genom att trycka på den gröna knappen vid huvudströmbrytaren. När knappen har aktiverats lyser lampan i tre minuter, så att föraren har gott om tid att klättra upp eller ned från hytten. Dessutom har ny färdbelysning med LED-lampor monterats på L350F för extra belysning av arbetsplatsen.

Gör mer

Den uppdaterade L350F är utformad för att ge maskinen ännu batter prestanda och driftsäkerhet. Ökat avstånd mellan bakskärmarna och däcken gör att det går att använda kedjor under arbetet. Kedjorna ger däcken längre livslängd och kan enkelt sättas på utan risk att maskinen skadas.

Ett nytt, intelligent system hjälper föraren att undvika att stänga av motorn när den är för varm och få felmeddelandet "hot engine shutdown". Systemet övervakar tiden på låg tomgång som krävs före avstängning och låter föraren veta när det är säkert att stänga av motorn. Denna funktion har också fördelen att maskinens turboaggregat räcker längre.

Ett bättre val

Utbudet av extrautrustning för L350F har också uppdaterats med nya utrustningar för att ge ännu säkrare drift och maskinprestanda. Bland annat finns LED-arbetsbelysning med lång livslängd, samt reflexer som följer maskinens konturer och gör att den syns bättre vid mörkerarbete. Skärmen för backkameran (tillval) har utrustats med ett nytt, justerbart monteringsfäste så att den sitter i linje med sidobackspeglarna. Detta gör det enklare för föraren att säkert övervaka arbetet från alla vinklar.

I en rad olika applikationer från gruvdrift till timmerhantering ger den uppdaterade L350F toppmodern prestanda för perfekta resultat samt garanterad förarkomfort och högre arbetsplatssäkerhet i alla förhållanden.

Specifikation Volvo L350F hjullastare


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462