pressrelease

En strålande Swecondag i Eskilstuna

24 jun 2015

Den 13 juni var det äntligen dags för Swecondagarnas branschdag på Volvo Customer Center i Eskilstuna. Dagen innehöll strålande sol blandat med provkörning av maskiner, presentation av nya maskinmodeller och många nöjda besökare!

Förra året utökades det 750 000 kvadratmeter stora området under branschdagen då Swecon öppnade upp sin nya utrustningsverkstad. Och i år var det uppskattade konceptet tillbaka, inklusive det intilliggande mässtorget med 25 avtalsleverantörer på plats. Uppskattningsvis kom det 1 600 besökare till årets branschdag i Eskilstuna.

Maskinshow och provkörning

Även i år kunde våra besökare se en fantastiskt maskinshow under 45 minuter. Efter showen fanns det ett stort utbud med aktiviteter för besökarna att välja mellan. På demofältet fanns 90 maskiner på totalt 14 stationer och på de allra flesta stationerna fanns det möjlighet till provkörning. För de som inte ville utmana verkligheten, fanns möjligheten att provköra maskiner i Volvos simulatorer. Lastar-, dumper- och grävarsimulatorer fanns inomhus på Volvos kundcenter.

- Den här dagen är främst för våra kunder. Fokus är att de ska få tid att provköra våra maskiner, prata med våra säljare och produktspecialister. Glädjande så har de kunder jag pratat med varit mycket nöjda och det är målet. Så det blev en lyckad dag både vädermässigt och eventmässigt, säger Marie Stenlund, ansvarig för Swecondagarna.

En uppsjö av nyheter

Många nya maskiner fanns på plats. Bland annat Volvo CE:s nya dumprar, stora grävmaskiner och hjullastare, som alla har den senaste Steg 4-motorteknologin från Volvo. I år har den uppskattade H-serien hjullastare kompletterats med de populära modellerna Volvo L60H, L70H och L90H. Grävmaskinerna i E-serien har fått tillskott i form av bandgrävaren EC220E och hjulgrävarna EW160E och EW180E, och i demoleringssegmentet presenterades höjdrivarna EC380E och EC480E High Reach.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462