pressrelease

Nya tandemvälten Volvo DD25B levererar branschledande produktivitet och prestanda

05 maj 2015

Den nya tandemvälten DD25B från Volvo Construction Equipment med en Steg IV-motor når oslagbara resultat med maximal drifttid.

Volvo Construction Equipments tandemvält DD25B drivs av en tålig och bränslesnål trecylindrig motor som uppfyller Steg IV-reglerna för utsläpp utan kostnaden och komplexiteten hos ett efterbehandlingssystem. Volvos D1.7A-motor på 25 hk är perfekt anpassad till vältens hydraulsystem och levererar hög prestanda med 7 % minskning av bränsleförbrukningen.

DD25B erbjuder högfrekvenspackning, valmöjlighet mellan 3 300 eller 4 000 varv/min beroende på applikation, med ökad produktivitet tack vare att föraren kan köra snabbare och ändå hålla optimalt mellanrum mellan slagen. Säkerheten och precisionen förbättras av de vinklade valsinfästningarna, den sluttande huvens utformning och den optimalt placerade, förskjutningsbara stolen som ger föraren 360° vy över valsens kanter och omgivning både när välten rullar framåt och bakåt. De maskinbearbetade valsarna med avfasade kanter är perfekt cylindriska, och ger en jämn yta utan märken, samtidigt som excentersystemet garanterar kraftfull prestanda, likvärdigt med maskiner som har avsevärt mycket större motorer.

Jämna ytor

Den avancerade konstruktionen hos det trycksatta vattensystemet på DD25B underlättar jämn, slät packning med maximal drifttid. Det pålitliga, rostfria systemet levererar ett jämnt vattenflöde till både den främre och bakre valsen för att inte asfalt ska fastna på den. På så sätt garanteras en yta med hög kvalitet och maskinen skyddas från skador. De finmaskiga filtren bakom vart och ett av de åtta sprutmunstyckena hindrar igensättning och ser till att vattnet sprutar jämnt över ytan. Den branschledande vattentankkapaciteten minimerar stilleståndstiden för påfyllning. Föraren kan enkelt övervaka vattennivån i tanken med hjälp av en mätare som syns tydligt från förarstolen och effektivt planera serviceuppehållen. Föraren kan även justera intervallet mellan vattenbegjutningarna för att spara vatten om det behövs och minska stilleståndstiden för påfyllning. När det är dags för service kan vattenmunstyckena snabbt och enkelt tas bort utan behov av verktyg för att få maskinen tillbaka i drift så snabbt som möjligt.

Enkelt underhåll

Volvo DD25B är en av de mest robusta vältarna på marknaden, med minimala underhållskrav. Avstrykarna på främre och bakre valsen är gjorda av hållbart uretan för att öka effektiviteten och livslängden samtidigt som de excentriska lagren, byggda för att tåla hög temperatur och rotationshastighet, är permanentsmorda. Vibrationsfunktionen startar automatiskt när FSR-spaken flyttas från neutralläget och kopplas ur när spaken är i stoppläge, för att minska risken att ytan skadas.

Dagliga inspektioner är enkla att utföra tack vare den lätta huven, som lutas framåt med hjälp av två gasfjädrar. Detta ger enkel åtkomst till motorn och de hydrauliska komponenterna från marknivå. Liksom för all anläggningsutrustning från Volvo har du som standard stöd från återförsäljaren. De kan ge allehanda expertråd och tillhandahålla Volvo Originaldelar som passar perfekt för maskinen.

Specifikationer Volvo DD25B tandemvält


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462