pressrelease

Oöverträffad produktivitet med Volvo EC380E HR och EC480E HR

01 apr 2015

Den senaste generationen grävmaskiner från Volvo Construction Equipment, med extra räckvidd och motorer som motsvarar Steg IV, kombinerar optimal hållbarhet och säkerhet för maximala lönsamhet i alla rivningsprojekt.

Volvo Construction Equipment strävar efter att producera de bästa heavy duty-demoleringsmaskinerna. De nya rivningsgrävmaskinerna EC380EHR och EC480EHR med extra räckvidd är konstruerade och byggda för krävande rivning med maximal säkerhet i alla demoleringsapplikationer. Rammonterat rasskydd (FOG, Falling Object Guard) och skyddsfönster bibehåller säkerheten om hytten riskerar att träffas av fallande delar. De sido- och bakåtvända kamerorna ger ständig uppsikt över hela arbetsplatsen. Maskinerna produceras i Volvo CE:s branschledande produktionsanläggningar och driftstiden maximeras tack vare komplett stöd från företagets globala service- och reservdelsnätverk.

EC380EHR och EC480HR är specialbyggda för rivning, med robusta komponenter och en kraftfull Volvo Steg IV-motor som står pall för långa arbetspass, skift efter skift. De har en stadig undervagn och utökat arbetsområde på över 360° – maskinen behöver därmed inte flyttas lika mycket, vilket ökar produktionseffektiviteten. Den extra kraftiga, utdragbara undervagnen kan dras ihop för enklare transport och dras ut för högre stabilitet på arbetsplatsen.

Nu ska hela rasket rivas

Den robusta strukturen, höga redskapsvikten och enastående hydrauliken gör EC380EHR och EC480EHR till de bästa valen även i de tuffaste rivningsprojekten. Den senaste generationens Volvo-grävmaskiner med extra räckvidd har fått förbättrade maskinstrukturer och hydraulsystem, gjorda för att hantera tyngre redskap. Och den maximala tapphöjden har ökats för att ge högre produktivitet och ännu större arbetsområde. Och det nya elhydrauliska systemet anpassar flödet intelligent efter behov för noggrann kontroll och enastående bränsleekonomi.

EC380EHR och EC480EHR är försedda med en mängd funktioner för tung rivning som skyddar maskinen på bästa sätt i denna extrema applikation. Dörrarna och motorhuven har finmaskiga nätgaller, som stänger ute partiklar och ökar motorns prestanda. Larvkedjorna har hellånga skärmar som hindrar vassa föremål från att fastna i larvkedjorna. Skyddskåpa för svängkransen för att skydda svängkransens lagertätning och smörjledningar från att skadas av armeringsjärn, träbalkar och annat.

Maskinerna har tagits fram för att få jobbet gjort snabbt och effektivt – med Volvo CE:s snabbmonteringssystem kan en tekniker förbereda maskinen på bara tre till fyra timmar. Maskinerna kan förses med dammskyddssystem med hydraulisk lyftpump på 30 l/min – ingen separat lösning behövs. Fyra munstycken, två på var sida om skaftet, skapar en fin dimma som binder damm. Med högtryckspistolen bakom hytten kan samma vattensystem också användas för att rengöra maskinen.

Bekväm rivning

Den branschledande komforten i EC380EHR och EC480EHR beror på Volvo-hytten med sin goda sikt och genomtänkt placerade kameror, som ger maximal produktivitet och högsta säkerhet. Ergonomiskt placerade reglage och en luftfjädrad stol som absorberar stötar gör arbetet bekvämt för föraren.

Med maskinernas lutningsfunktion justerar föraren enkelt hyttens lutning med knappar utan att släppa styrspakarna. Föraren får fri sikt över arbetsområdet från den nya Care-hytten för rivningsarbeten. Sikten förbättras ytterligare med de två kamerorna på skaftet. En tydlig bild av redskapet och arbetsområdet presenteras på en åtta tum stor skärm. En indikator för totalt moment varnar om belastningen närmar sig osäkra nivåer och hjälper föraren att inte överskrida maskinens kapacitet.

Mångsidigt tillskott

EC380EHR och EC480EHR är byggda för att göra maskinparken mångsidigare. I den innovativa, hydrauliska modulära leden används en hydraulisk låsmekanism med dubbla tappar, som lossar grävutrustning och gör om rivningsbommen med extra räckvidd till en vanlig. Maskinen kan förses från fabrik med en mängd hydraulikledningar som ger rätt flöde och tryck till en mängd redskap, till exempel rivningsaggregat, saxar, krossar, sorteringsgripar och tiltrotatorer.

Redskapshanteringssystemet underlättar genom att lagra inställningarna för upp till 20 olika hydraulredskap. Beroende på de konfigurerade hydrauliktillvalen kan hanteringssystemet lagra flöde, maximalt tryck och inställningar för att öka arbetskomforten.

Volvo erbjuder ett komplett utbud snabbkopplingar, bland annat specialkopplingen av S-typ, som perfekt matchar Volvos skopor och ger maximal brytkraft – varje gång. Volvos universalsnabbkoppling passar till många olika redskap och ger oöverträffad mångsidighet.

Maskinspecifikationer:
Volvo EC380E HR - High Reach
Volvo EC480E HR - High Reach


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462