pressrelease

Swecondagarna lockar med show och provkörning i Eskilstuna

20 apr 2015

Branschdagen under Swecondagarna 2015 går av stapeln lördagen den 13 juni på Volvo Customer Center i Eskilstuna. Förra årets branschdag lockade hela 1 700 besökare till Swecon och Volvo Construction Equipment (Volvo CE) i Eskilstuna. Årets största Volvo-evenemang har i vanlig ordning mycket att bjuda på. Med totalt 90 maskiner på plats erbjuds provkörning av en hel rad maskinnyheter med Steg 4-motorer från Volvo.Likt förra året arrangeras även två separata dagar för anställda och allmänheten, den 12 respektive 14 juni.

Volvos demofält i Eskilstuna har varit platsen för maskindemonstrationer sedan 1958. I år firar kundcentret i sin nuvarande form 30-årsjubileum, vilket uppmärksammas under eventet. Under årets branschdag den 13 juni bygger vi vidare på konceptet med att ha hela det 75 hektar stora Volvo Customer Center öppet för besökarna med den traditionsenliga maskinshowen och provkörningen i centrum. Likt förra året använder vi dessutom det utökade mässområdet på Swecons anläggning intill kundcentret. Där visar våra leverantörer upp sina produkter på mässtorget och vår verkstad kommer att vara öppen för att bland annat demonstrera vårt kompletta servicemarknadserbjudande.

– Jag tror att de flesta som besökt oss tidigare år, kommer att göra sitt bästa för att inte missa årets evenemang. Samtidigt hoppas vi givetvis att vi kan locka till oss nya gäster som inte besökt oss förut. Vi har ett för branschen unikt evenemang, som förutom underhållningen, även kan ge kunden tips för lönsamt maskinägande och värdefull vägledning inför nästa maskinköp, säger Marie Stenlund, ansvarig för utställningar och events hos Swecon.

Under dagarna kan besökaren bekanta sig med en uppsjö av nyheter. Bland annat Volvo CE:s nya dumprar, stora grävmaskiner och hjullastare, som alla har den senaste Steg-4 motorteknologin från Volvo. I år har den uppskattade H-serien hjullastare kompletterats med populära modellerna Volvo L60H, L70H och L90H. Grävmaskinerna i E-serien har fått tillskott i form av bandgrävaren EC220E och hjulgrävarna EW160E och EW180E, och i demoleringssegmentet har höjdrivarna EC380E och EC480E High Reach presenterats. Fler nyheter kommer att lanseras under Intermat i Paris i slutet av april, för att sedan presenteras för de svenska kunderna på Swecondagarna i juni.

– Vi räknar med att kunna visa upp över 90 maskiner under branschdagen, varav de flesta kan provköras grundligt i flera typer av applikationer. Vi hoppas givetvis att de som jobbar professionellt i branschen verkligen tar chansen att besöka oss den 13 juni. Våra produktspecialister ser fram emot att träffa förare och maskinägare och få feedback på våra nya spännande produkter, säger Swecons marknadschef Magnus Halvarsson.

Utöver de många nyheterna på maskinsidan presenteras även nyheter i form av tillbehör, redskap och utrustningar från Swecons många underleverantörer. Besökaren får under dagen en klar inblick i och förståelse för vad Volvo CE och Swecon kan erbjuda sina kunder genom maskinens livscykel.

Som tidigare är det gratis inträde och vi serverar både morgonfika och lunch under dagen. För att kunna ge den service vi önskar till dig som besökare och att vi har rätt mängd mat och dryck för att göra dagen till en oförglömlig upplevelse, önskar vi att ni anmäler er till branschdagen den 13 juni här: www.swecon.se/swecondagarna

Swecon och Volvo Construction Equipment hälsar alla välkomna till Swecondagarna 2015!

Volvo Customer Center är öppet för kunder från hela Europa under de internationella kunddagarna i juni. Under två veckor i juni kommer det drygt 3 000 besökare från hela Europa, Mellanöstern och Afrika, till det arrangemang som går under namnet Volvo Days. Den 12-14 juni är dock reserverade för svenska besökare och Swecondagarna 2015, som inleds med Anställdas Dag den 12 juni, Swecons branschdag den 13 juni och avslutningsvis Allmänhetens Dag den 14 juni. Besök vår webbplats för mer information och program för de tre dagarna.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462