pressrelease

Swecondagarna tar paus när Swecon storsatsar på Svenska Maskinmässan 2016

02 dec 2015

Med premiär för MaskinLeverantörernas nya maskinmässa på Solvalla den 2-4 juni 2016, så väljer Swecon att lägga sin traditionsenliga branschdag på is nästa år. Swecondagarnas branschdag, även kallad Volvodagarna, brukar gå av stapeln i Eskilstuna i mitten av juni varje år. Med tanke på att Swecon deltar på både Svenska Maskinmässan i Stockholm och lantbruksmässan Borgeby Fältdagar i Skåne samma månad, så får branschdagen ta en paus. Istället satsar Swecon fullt på de inbokade mässorna i juni.

– Swecondagarnas branschdag är givetvis ett unikt och fantastiskt verktyg för oss att nå ut till marknaden. Dagen lockar övervägande besökare från Mälardalen med omnejd. Med en storslagen premiär för ett nytt och spännande mässkoncept på Solvalla nästa år, så tror vi att vi kan locka de besökarna till Stockholm istället, säger Marie Stenlund, ansvarig för utställningar och events på Swecon.

Många stora maskinnyheter lanserades under 2015 och visades upp under årets Swecondagarna. Branschdagen den 13 juni lockade cirka 1 600 besökare till Swecon och Volvo CEs kundcenter i Eskilstuna. Att Swecondagarna ställs in 2016, betyder inte slutet för den populära branschdagen.

– Nej, inte alls. Branschdagen kommer även fortsättningsvis vara utomordentligt viktig för oss när vi visar upp vårt erbjudande. Under 2016 är nyheterna inte lika många på maskinsidan, så vi tror att mässformatet i Stockholm passar som arena för att presentera de nyheter vi ändå har nästa år, avslutar Stenlund.

Närvaron på Svenska Maskinmässan innebär även att Swecon begränsar sitt deltagande på entreprenadmässor under hösten nästa år.

– Swecon har helt enkelt inte resurser eller behov att delta på alla de mässor som lanserats under senare år. Som rikstäckande leverantör av entreprenadmaskiner fokuserar vi hellre på en stor nationell branschmässa. Vi tror att vi hittat det upplägget i nya Svenska Maskinmässan. Under året kan vi sedan komplettera med mindre lokala arrangemang, säger Fredrik Rigö, marknadskommunikationschef på Swecon.

Om Svenska Maskinmässan 2016

MaskinLeverantörerna - ML - är branschföreningen för Sveriges etablerade leverantörer av mobila arbetsmaskiner. Svenska Maskinmässan är en renodlad maskinmässa där alla utställare är medlemmar i MaskinLeverantörerna. Trygga affärer, service och garanti skapar förutsättningar för lönsamma relationer. Svenska Maskinmässan 2016 erbjuder kunder och leverantörer möjligheten att träffas för att göra affärer, dela erfarenheter och se det allra senaste inom branschen. Under tre dagar samlas Sveriges ledande och etablerade maskinleverantörer på Solvalla, mitt i Stockholm, för en helt ny slags mässa. Läs mer på www.maskinmassan.se


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462