pressrelease

Volvo brandsläckningssystem för dumprar

03 mar 2015

Swecon lanserar nu Volvo brandsläckningssystem som tillvalsutrustning från fabrik. Det helt integrerade och fabriksmonterade släckningssystemet är speciellt utvecklat för Volvos ramstyrda dumprar. Sedan tidigare finns systemet för Volvo hjullastare i modellerna L60 till L350.

Det skräddarsydda systemet kan manuellt utlösas både i och utanför hytten. Funktionen ger föraren tid att ta sig i säkerhet och om möjligt, skydda maskinen och omgivningen från ytterligare skador. Omgivningen varnas genom att en ljud- och ljussignal aktiveras.

Brandsläckningssystemet har 16 munstycken och aktiveras automatiskt i motorrummet och under hytten när brand upptäcks och maskinen är parkerad. Vid körning larmas föraren och kan då utlösa systemet manuellt. Vätskan i systemet är inte lika aggressiv på komponenter som konventionella pulversystem vilket ger ökad livslängd, hög tillgänglighet och låga reparationskostnader.

Systemet har genomgått intensiv testning, och i de flesta fall kommer systemet att helt släcka branden. Swecon kan erbjuda service på plats för regelbunden kontroll av systemet för att säkerställa att systemet fungerar korrekt.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462