pressrelease

​Volvo EC160E och EC180E förbättrar effektivitet och uthållighet

01 sep 2015

Volvo Construction Equipments nya bandburna grävmaskiner i E-serien har en kraftfull motor som uppfyller Steg IV, och en hållbar utformning som ger utmärkt bränsleekonomi och en robust prestanda i svåra applikationer.

De nya bandgrävarna EC160E och EC180E från Volvo Construction Equipment är utformade med en rad nya funktioner för att säkerställa bränsleekonomin som prioriterat område i alla applikationer. Med Volvos Steg IV-godkända D4-motor ger dessa maskiner både låg bränsleförbrukning och fantastisk prestanda för att maximera drifttid och minska utsläppen. Med högre motoreffekt blir manövreringen mycket känslig och transportsträckor går snabbt för maximal produktivitet.

Hydraulsystemet är optimerat för att fungera effektivt i harmoni med den kraftfulla motorn. Tillsammans med ett helt elektroniskt reglersystem och Volvos avancerade ECO-läge reduceras kraftförlusterna och manövreringsförmågan och responstiden förbättras. I ECO-läget samarbetar huvudmanöverventilen och maskinens programvara för att se till att den elektroniska pumpen regleras effektivt.

För att minska cykeltiden finns en bomflytfunktion som gör att kraft från bomsänkning kan sparas och användas till andra funktioner. Med EC160E och EC180E effektiviseras arbetet ytterligare tack vare att maskinens tomgångstid minskas. Motorn stängs automatiskt av när maskinen varit inaktiv i en viss tid.

Tuff och körklar

E-seriens bandgrävare har den senaste, innovativa utformningen som garanterar hållbarhet i alla typer av arbete. På Volvo CE missar vi inte någon detalj, hur liten den än är. Och varje komponent har framställts med omsorg för att garantera oslagbar prestanda hela tiden. Silikonfogar används för att hindra rost, och vattentäta kabelsatser och anslutningar har installerats, samt även extra kraftiga gångjärn och fastbultade skydd för rambelysningen.

Ett förstärkt överrullningsskydd i stål (ROPS) ger maximalt skydd för föraren och den slitstarka undervagnen är byggd för att motstå alla slags miljöer och terräng. En smart utformad X-formad nedre ram gör att viktfördelningen alltid är jämn. Den robusta bom- och skaftkonstruktionen omfattar invändiga plattor som placerats på strategiska tryckpunkter för att skydda från belastningarna från en rad olika applikationer. De sprider belastningen så att maximal produktivitet kan uppnås även i de tuffaste applikationerna.

En lugn färd

EC160E och EC180E erbjuder en överlägsen förarupplevelse och även en produktiv arbetsmiljö och enkel service. Alla maskingränssnitt, inklusive manöverspakar, knappsats och stor LCD-skärm, är ergonomiskt utformade så att de är lättanvända och främjar optimal effektivitet. Antalet knappar har minskats och klimatregleringen har integrerats i knappsatsen för enklare justeringar. En genvägsknapp har lagts till på manöverspaken så att föraren kan välja funktioner som vindrutetorkare, kameror, mute-funktion eller kraftförstärkning under drift utan att behöva avbryta arbetet.

För extra säkerhet finns back-/ och sidokameror som tillval. De kan installeras på maskinerna för att täcka in förarens döda vinkel. Båda bilderna visas på färgskärmen och skapar en säkrare arbetsmiljö.

EC160E och EC180E är också konstruerade för krångelfritt underhåll. Hydraultank och bränsletank är lättåtkomliga och filtren sitter grupperade tillsammans och nås från marknivå, vilket underlättar snabb och enkel service. Väl placerade, perforerade halkskydd ger överlägset grepp och slitstyrka för enklare, säkrare rengöring. Kylare, laddluftkylare och hydrauloljekylare nås enkelt från marknivå genom att du bara öppnar sidoluckan. Servicepåminnelser i realtid visas på färgskärmen för att ge snabbare diagnostik.

Ombytlig

EC160E och EC180E är konstruerade för maximal produktivitet och lönsamhet och kan anpassas till många olika arbetsuppgifter. Maskinerna kan anpassas för en rad olika hydraulledningar som fabriksmonteras med ledningar för såväl hydraulhammare och skrotsax som för roterande redskap.

Det lösenordsskyddade hanteringssystemet har lagringsutrymme för 20 olika redskap. Där finns förinställningar och du kan justera hydraulflöde och tryck inifrån hytten, vilket gör det möjligt att använda många olika redskap så att maskinen kan användas flexibelt. En elpedal ger exakt kontroll och redskapets känslighet kan ställas in på knappsatsen för maximal effekt i olika miljöer.

Volvos slitstarka redskap är specialbyggda för att fungera perfekt med dessa maskiner. Redskapen omfattar Volvo GP, HD och XD-skopor – de perfekta verktygen för grävning och upplagshantering i alla förhållanden – samt hydraulhammaren HB-18, som är optimerad för maskinens specifika vikt och skräddarsydd för Volvos snabbfästen så att redskapsbyten går snabbt och enkelt. Volvo erbjuder ett fullt utbud av snabbfästen med främre tapplåsning, som uppfyller kraven i de senaste säkerhetsbestämmelserna ISO 13031 och EN474-1 och som är utformade för att passa perfekt med Volvomaskinerna.

Se specifikationer Volvo EC160E och EC180E grävmaskiner


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462