pressrelease

​Volvo ECR145E och ECR235E: Kraftfull prestanda som räcker längre

04 aug 2015

De nya bandburna grävmaskinerna från Volvo Construction Equipment ger ökad produktivitet och förbättrad bränsleekonomi samtidigt som den totala ägarkostnaden är låg.

Både ECR145E och ECR235E från Volvo Construction Equipment är utrustade med en kraftfull, effektiv motor som uppfyller Steg IV, och de är konstruerade med kort svängradie för arbete i trånga utrymmen, utan att göra avkall på produktiviteten.

ECR145E och ECR235E erbjuder ett integrerat system med olika arbetslägen för att optimera bränsleekonomin, minska driftkostnaderna och öka produktiviteten. Föraren kan välja det bästa arbetsläget för att få rätt konfiguration oavsett typ av jobb. Maskinerna är byggda för att kunna tackla många olika applikationer. En utmärkt systemkonstruktion kombinerat med en slitstark undervagn ger imponerande dragkraft såväl i branta backar som i ojämn terräng och på lösa underlag.

Bekväma att köra

Den nydesignade Volvo-hytten är byggd med föraren i åtanke och är utrustad med ROPS-skydd mot vältning för extra säkerhet. Den rymliga hytten har en stor glasruta framtill och på sidan för bra sikt och enkel manövrering. Den breda dörren gör det enkelt att ta sig in och ut. Ett välplacerat, långt vertikalt torkarblad ger bästa möjliga täckning för rengöring av vindrutan så att föraren kan arbeta tryggt och exakt.

En förbättrad klimatanläggning som visas på en 8-tumsskärm gör det enklare att reglera temperatur och luftflöde och ger föraren högre komfort. Ett branschledande luftcirkulations- och avfrostningssystem gör att uppvärmning och kylning går snabbare och ger en behagligare arbetsmiljö.

För att göra maskinerna ännu enklare att styra har de en knappsats som ger föraren möjlighet att navigera bland olika inställningar på 8-tumsskärmen och aktivera maskinfunktioner på ett säkert och bekvämt sätt. Kamerans funktionalitet, luftkonditioneringen och belysningen kan anpassas via knappsatsen och olika konfigurationer kan sparas för att underlätta ytterligare. Bluetooth- och handsfree-funktion har också lagts till, så att föraren kan ansluta till trådlösa funktioner. Dessutom kan vindrutetorkare, kamera, ljud av-funktion och power max-funktionen tilldelas en genvägsknapp på joysticken. Det gör att föraren kan välja en av funktionerna genom en enkel knapptryckning.

En vinnande kombination

ECR145E och ECR235E är konstruerade för att hålla den totala ägandekostnaden låg. En vinnande kombination av förbättrad hydraulik, bättre ECO-läge och bekväm serviceåtkomst bidrar till lägre total kostnad och högre produktivitet.

Ett optimerat hydraulsystem har kombinerats med det helt elektroniska styrsystemet för att förbättra manövrerbarheten och responstiden. Detta system fungerar i harmoni med Volvos unika ECO-läge, vilket optimerar hydraulsystemet för att minska flödet och tryckförlusterna så att bränsleförbrukningen hålls nere. För att ytterligare sänka bränsleförbrukningen är de utrustade med funktioner för automatisk tomgång och motoravstängning. Det innebär att motorvarvtalet sänks till tomgång när reglagen har varit stilla i en viss tid (inställbart mellan tre och tjugo sekunder). Om maskinen lämnas på tomgång under längre tid stängs motorn automatiskt av.

Perforerade halkskydd och ledstänger ger överlägset fäste och extra säkerhet vid underhållskontroller och service. ECR235E är dessutom utrustad med hopvikbara skyddsräcken för säkrare åtkomst och enklare transport. För att ökad livslängd har Volvo konstruerat båda maskinerna med grupperade filter och centraliserade smörjpunkter som nås från marknivå.

Arbeta med det bästa

Dessa grävmaskiner är kompatibla med en rad slitstarka redskap för att ge mer flexibilitet. Ett lösenordsskyddat redskapshanteringssystem där upp till 20 olika redskap kan lagras ger föraren möjlighet att göra förinställningar för hydraulflöde och tryck via skärmen i hytten.

Maskinerna kan utrustas med en allroundskopa eller en extra kraftig skopa. Båda är perfekt anpassade för grävning och upplagslastning i alla förhållanden. De ger maximal produktivitet och lång livslängd. Båda skoporna har Volvo originalslitdelar.

Volvo erbjuder också ett heltäckande utbud av redskapsfästen, inklusive det särskilda S-fästet samt symmetriska fästen. De minskar förlusten av brytkraft och passar Volvo-redskapen perfekt. HB-serien med hydraulhammare är optimerade för Volvo-maskinernas specifika vikter och skräddarsydda för Volvos redskapsfästen för snabba, säkra och enkla redskapsbyten. De finns också med ett heltäckande utbud av verktyg.

Volvos tiltrotator kan beställas fabriksmonterad med multifunktionsspakar och färgskärm som är helt integrerad med maskinens system. Den nya serien Aggressive Cut-skopor från Volvo är perfekt anpassade till den fabriksmonterade tiltrotatorn.

Specifikationer Volvo ECR145E 

Specifikationer Volvo  ECR235E


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462