pressrelease

Volvo lanserar ny serie Aggressive Cut-skopor för minigrävare

02 feb 2015

Volvo Construction Equipment har utvecklat en ny serie Aggressive Cut-skopor som är särskilt avsedda för kompaktgrävare på den nordiska marknaden (Sverige, Norge, Danmark och Finland) samt i Schweiz. Dessa skopor är utformade för att höja produktivitet och prestanda – särskilt i kombination med Steelwrist® symmetriskt snabbfäste och Steelwrist® tiltrotator.

De nya Aggressive Cut-skoporna från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) är konstruerade som en inbyggd del av varje Volvo minigrävare – som levererar exakt kontroll och överlägsen produktivitet. Från skopan till snabbkopplingen, tiltrotatorn, hydrauliken och det fabriksmonterade styrsystemet, allt är utvecklat för att passa ihop och det levereras och stöds av Volvo. 

Volvo introducerar ett komplett utbud för maskiner i viktklassen 2,5–8 ton, inklusive grävskopor med Volvos tandsystem (VTS), kabelskopor med förlängt skopskär för dikning och särskilda planeringsskopor med vinklade hörn för användning med tiltrotator.

Liksom alla Volvo CE-redskap är Aggressive Cut-skoporna robusta och slittåliga och har formats för att uppnå maximal prestanda och produktivitet. Skopornas progressiva form gör det lättare att gräva och ger lågt motstånd – vilket ökar produktiviteten. Den platta överdelen hjälper till att bibehålla brytkraften och den långa botten förbättrar bränsleeffektiviteten genom att skopan blir lätt att fylla.

Det är inte bara skopans "kropp" som tål extrem belastning utan även tänderna. Med en perfekt passform mellan tand och adapter är styrka och slittålighet inbyggt för långa bytesintervall, vilket maximerar maskinens drifttid och minimerar utgifterna på reservdelar och service. När tänderna till slut ändå behöver bytas gör Volvos beprövade tandsystem med patenterad vertikal låsmekanism att det går snabbt och enkelt att ta bort och montera nya. 

För att ytterligare säkerställa skopans långa och produktiva livslängd erbjuder Volvo CE även ett brett utbud av ekonomiska utbytbara slitdelar, inklusive sido- och hörnskydd, adaptrar och segment. Kunderna kan själva skräddarsy skopans slitskydd så att det passar de specifika behoven för deras arbetsuppgifter.

Det perfekta paret

Volvo är den enda tillverkaren som erbjuder en fabriksmonterad tiltrotator för såväl hjulburna som bandburna kompaktgrävare. Volvos anpassade kontrollsystem ger utmärkt kvalitet och stöds helt när det gäller delar och garanti. För att garantera säker koppling och frånkoppling förhindrar tekniken med främre tapplåsning (Front Pin Lock TM) skopan från att falla av även om den inte skulle vara helt fastsatt, samtidigt som ett positivt låsindikeringssystem visar grönt när skopan sitter i rätt läge. När en tiltrotator är monterad hindrar ett fabriksmonterat kontrollsystem snabbfästet från att öppnas, vilket ger trygghet för såväl föraren som andra på arbetsplatsen.

Precis som skopan är snabbfästet också tillverkat av höghållfast stål för optimal styrka och hållbarhet. Dessutom är snabbfästet gjutet i ett enda stycke för att motstå de ökade krafterna när tiltrotatorn används. Detta eliminerar svaga punkter i skarvar och svetsfogar.

Oavsett om du gräver, planerar eller dikar kommer en Volvo kompaktgrävmaskin med en Aggressive Cut-skopa, snabbfäste och Steelwrist®-tiltrotator alltid att klara jobbet.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462