pressrelease

Volvo lanserar nya tandemvälten DD105

14 aug 2015

DD105 från Volvo Construction Equipment – den första i en ny generation av tandemvältar för den europeiska marknaden – är konstruerad för att leverera såväl branschledande bränsleekonomi som hög produktivitet och prestanda.

Den nya välten DD105 är utrustad med en avancerad Volvo D3.8-motor som uppfyller Steg IV och optimerar bränsleförbrukningen samtidigt som buller och utsläpp minimeras. Detta gör den till ett idealiskt val för kunder som försöker minska både sin miljöpåverkan och sina driftkostnader. ECO-läget minskar bränsleförbrukningen med upp till 30 % utan att påverka prestandan, medan den automatiska tomgångsfunktionen automatiskt drar ned motorns varvtal till tomgång efter fem sekunder. Dessutom minskas vibrationssystemets kraftförbrukning vid start med upp till 50 % tack vare Volvos nya excenterdesign, vilket gör att välten kan köras effektivt med 85 kW-motorn även på hög höjd.

Volvo DD105 är inte bara en extremt bränslesnål maskin, den sätter också produktivitet i främsta rummet – bland annat genom förarkomfort och exakt manövrering. De stora, välvda glasytorna, frånvaron av hörnstolpar fram, och den inställbara ratten gör att föraren har perfekt uppsikt över arbetsplatsen samt även fri sikt ned på valsen och sprinklerrören för maximal säkerhet och precision. Sikten dessutom kan förbättras ytterligare tack vare att förarstolen kan skjutas i sidled och roteras efter behov. Samtidigt hjälper de ergonomiskt placerade reglagen och displayerna föraren att hela tiden hålla ett öga på vägen utan att bli uttröttad.

Det effektiva klimatsystemet gör att föraren har en behaglig temperatur i hytten och det isolerade golvet minskar vibrationer och buller för tyst och smidig körning. Placeringen av motorn i maskinens bakre ram hjälper också till att minska buller i hytten. Resultatet av alla dessa egenskaper är en av de mest produktiva förarmiljöerna i branschen.

Enkelt underhåll

Förutom förarkomfort bidrar även maskinens hållbarhet och enkla underhållskrav till dess imponerande produktivitet genom ökad drifttid. Det automatiska vattensprinklersystemet med justerbara intervall och tredubbel filtrering gör att valsen får jämn vattenbegjutning och variabelt flöde, vilket hindrar material från att fastna på valsen. Dessutom alternerar de två vattenpumparna under normal drift. Därför kan valsen fortfarande få konstant vattenflöde om det skulle bli fel på en pump.

Den stora 800 literstanken ger långa intervall mellan påfyllningar, vilket också bidrar till ökad drifttid. Tanken är dessutom placerad lågt, vilket ger maskinen bra stabilitet tack vare låg tyngdpunkt, och det är enkelt att fylla på vatten från marknivå. En och samma nyckel går till hytt, motor och alla serviceluckor, medan säkringar och reläer är grupperade tillsammans för att underlätta och snabba på underhållet. Vattensystemets "verktygsfria" spolmunstycken och silar är lätta att rengöra och sätta tillbaka vid problem med flödet.

Preppad för prestanda

Volvos tandemvält DD105 har allt detta att erbjuda utöver sin oslagbara prestanda. Varje vals är specialbearbetad för att se till att den är helt cylindrisk, så att de ger ett jämnt och slätt resultat, och kanterna är avfasade för att undvika märken i underlaget. Dessutom säkerställer ASC-funktionen (Automatic Slip Control) att maskinen alltid har bästa möjliga väggrepp. Detta garanterar jämn dragkraft, vilket är särskilt viktigt när välten lastas på flak för transport. Det förbättrar säkerheten för markpersonalen och hindrar skador på vägen. Med Volvo DD105 har föraren allt som behövs för att producera ett utmärkt packningsresultat och en jämn och slät yta, oavsett markförhållandena.

Specifikationer tandemvält Volvo DD105


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462