pressrelease

Volvo på banan i Skövde – från makadam till målflagg

30 mar 2015

Swecon Anläggningsmaskiner och PEAB samarbetar med att iordningställa Skövde Flygplats inför STCC Volvo Race i Skövde den 8-9 maj. Under april månad kommer maskiner ur Volvo Construction Equipments produktprogram att arbeta med att bygga om flygplatsen till en motorbana av internationell klass inför premiären av Sveriges största banracingserie: Scandinavian Touring Car Championship (STCC). Årets premiär körs ihop med den populära klassen RallyX, så förutom att asfaltera den nya bansträckningen handlar det även om att anlägga en ny rallycrossbana.

Med motorproduktion i Skövde för Volvo personbilar, lastbilar, anläggningsmaskiner och industrimotorer, så är intresset stort när Sveriges största banracingserie kommer till staden. Volvobolagen tillsammans med kommunen står som sponsorer, och med stark lokal förankring för varumärket så var namnet givet; STCC Volvo Race.

Flygplatsen i Skövde kommer under arbetets gång att kompletteras med en permanent bansträckning för både rallycross och banracing. PEAB projektleder hela arbetet med att färdigställa den nya rallycrossbanan och komplettera med asfaltering av de befintliga landningsbanorna för racingen. På plats finns Swecon för att knyta ihop hela kedjan från ”rock to race” med hjälp av Volvo Construction Equipments maskiner; hjullastare, grävmaskiner, väghyvlar, asfaltläggare och vältar. Under själva racehelgen så kommer Volvos hjullastare även att stå för banunderhållet och bärgning av bilar. Det innebär att Volvo finns på plats hela vägen - från makadam till målflagg.

– Det är självklart att vi vill visa upp Volvo Construction Equipments maskiner i ett projekt som tar oss genom i stort sett hela Volvos modellprogram, och samtidigt få visa upp den kompetens vi besitter tillsammans med PEAB, säger Fredrik Rigö, marknadskommunikationschef hos Swecon.

Den 8-9 maj står Volvo Polestar Racing, Swecons partner i motorsport, på startlinjen för att slutföra det som Volvos maskiner startat månaden innan. Först över mållinjen är det som gäller när Volvo tar sig an övriga racingeliten på Skövde Flygplats.

– Samarbetet med Volvoteamet i STCC är givetvis tacksamt. Där delar vi förutom varumärket Volvo, även ambitionen att vara nummer ett - att vara bäst på det vi gör. Swecon ser till att Volvo är först ut på banan i Skövde, och teamet får sedan se till att de är först i mål i premiären den 9 maj, avslutar Rigö.

Volvo Polestar Racing har under de två senaste säsongerna tagit hem både team- och förarmästerskapet. Med regerande mästaren Thed Björk och kollegorna Fredrik Ekblom och Prins Carl Philip i teamets tre Volvo S60-bilar, hoppas man kunna göra det ännu en gång.

STCC 2015 avgörs under sju helger under säsongen och besöker förutom Skövde även Anderstorp, Mantorp, Falkenberg, Solvalla, Karlskoga innan finalen körs på Ring Knutstorp den 26 september. Under premiären i Skövde på lördagen tävlar även supportklasserna; V8 Thunder Cars, Formel Renault 1.6, Porsche Carrera Cup och Renault Clio Cup. På söndagen körs det RallyX Supercar, Supercar Lites och Klass 2.

Läs mer på www.swecon.se/stcc och se hela STCC-kalendern på www.stcc.se/kalender.

Journalister som är intresserade av att besöka arbetsplatsen under projektet i april, vänligen kontakta fredrik.rigo@swecon.com.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462