pressrelease

Volvogrävarna EW160E och EW180E håller produktionen i rullning

02 mar 2015

De nya hjulgrävarna EW160E och EW180E från Volvo Construction Equipment hjälper till att göra livet enklare på arbetsplatsen genom att ta hand om en rad olika arbetsuppgifter.

Volvo Construction Equipments (Volvo CE) senaste hjulgrävare, EW160E och EW180E är mångsysslarmaskiner som är konstruerade för att ta hand om alla förarens behov på arbetsplatsen. Båda modellerna kan anpassas så att de stämmer överens med kundens exakta specifikationer, tack vare en rad flexibla konfigurationer som gör att föraren snabbt och enkelt kan byta redskap och lägga till praktiska funktioner.

För att anpassa maskinen till de aktuella markförhållandena kan kunden till exempel välja bland tolv olika däckkonfigurationer (inklusive enkla och dubbla) från åtta olika leverantörer. Kunden kan också välja olika skaftlängder så att de passar arbetsplatsens behov och marknadens regler. De extra hydraulfunktionerna X1 hydraulhammare/skärmaskin och X3 tiltrotator (tillval) ger kraft till redskap som kräver en- eller tvåvägsflöde och tvåvägsflöde för tiltande eller roterande redskap. Alla motsvarande skopor, hydraulhammare och gripar (tillsammans med snabbfäste eller tiltrotator) är specialbyggda för att fungera i perfekt harmoni med Volvo-maskiner, som en enda solid och pålitlig enhet.

Föraren kan inte bara byta redskap snabbt och enkelt för att sköta alla uppgifter på arbetsplatsen – han eller hon kan också ta med redskapen, oavsett vart de ska – vilket sparar tid för transporter och ser till att grävmaskinen alltid är redo för arbete. Båda modellerna är godkända för vägtrafik och kan utrustas med en dragkrok som kan dra upp till åtta ton med torra driftbromsar och tre ton utan bromsar. Föraren kan också ta med alla verktyg i en specialbyggd verktygslåda som dras ut från undervagnen. Denna nyutvecklade finess kan lastas med upp till 120 kg. Tack vare avdelare i lådan som kan ställas in på fem olika lägen kan verktygen hållas i ordning, och en stoppmekanism hindrar lådan från att glida ut under transport eller drift. Inne i hytten finns ytterligare förvaringsutrymme samt även generöst benutrymme.

Komfort och kontroll

Förutom en bekväm och praktisk arbetsmiljö ökar produktiviteten även tack vare den enastående kontroll som grävmaskinerna EW160E och EW180E ger. Lastarmsfjädringen med sin hydraulkrets och sina gasdämpare ger t.ex. föraren möjlighet att köra snabbare på ojämna vägar eller terräng, samtidigt som det allmänna hydraulsystemet också har förbättrats för snabbare respons. De ergonomiskt placerade maskingränssnitten – inklusive joysticks, knappsats och LCD-skärm – är mycket enkla att använda.

Utmärkt rutomsikt tack vare den stora vindrutan – båda modellerna har förbättrad sikt åt höger – samt den nya Volvo Smart View-funktionen. Bilderna från tre kameror som sitter på olika platser på maskinen – front, sida och bakdel – sammanställs till en realtidsbild av maskinen ovanifrån. De tre kamerorna filmar också individuella vyer av maskinens front, sida och baksida. Denna intelligenta och branschledande teknik hjälper föraren att se från alla vinklar och kunna rotera säkert.

Hållbar och uppfyller säkerhetskraven

Kunden får ytterligare trygghet tack vare att EW160E och EW180E är konstruerade och testade för att uppfylla högsta effektivitetsstandard och driftsäkerhet. Hytten uppfyller ROPS-kraven och Volvo-motorerna uppfyller de strikta Tier 4 Final/Steg IV-reglerna i Nordamerika och Europa. Båda modellerna har dessutom Euro Test-certifikat som speglar de nyimplementerade säkerhetslagarna i Europa. De robusta grävaraxlarna med automatisk eller förarstyrd framaxelpendling är mycket hållbara, liksom undervagnen som skyddas tack vare hög markfrigång och är stark nog att klara tuffa miljöer.

För att hålla grävmaskinerna i toppskick och garantera drifttiden har båda modellerna utformats med enkel service i åtanke. Så snart maskinen startas körs automatiskt en kontroll av alla vätskenivåer, inklusive motorolja och hydraulolja, och föraren får ett varningsmeddelande på displayen om det behövs åtgärder. För enkel tankning finns en elektrisk bränslepåfyllningspump som levererar 50 liter per minut. Den sitter bekvämt placerad bredvid bränsletanken och nås enkelt från marknivå.

Filter och smörjpunkter nås också från marknivå och sitter grupperade tillsammans. Om det går snabbt och enkelt att utföra rengöring och underhåll innebär det större sannolikhet att de regelbundna kontrollerna genomfört, så att problem kan identifieras tidigt och maskinens livslängd ökar.

Maskinspecifikationer:

Specifikationer Volvo EW160E

Specifikationer Volvo EW180E


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462