pressrelease

75-tonsmaskinen Volvo EC750E optimerar produktivitet och lönsamhet

14 apr 2016

Bandgrävaren EC750E från Volvo Construction Equipment omfattar innovationer inom bränsleekonomi som ger ökad produktivitet och en vinnande prestanda som hjälper till att garantera maximal avkastning på investeringen.

EC750E från Volvo Construction Equipment är en bandgrävare i 75-tonsklassen som erbjuder den perfekta kombinationen av kraft och stabilitet för att klara högre kapacitet i alla applikationer. Tack vare att den drivs av Volvos D16-motor som uppfyller Steg IV ger denna tunga grävmaskin hela 374 kW/502 hk med avancerad teknik för bränsleekonomi, vilket säkerställer extremt noggrann manövrering för maximal produktivitet och lönsamhet.

EC750E erbjuder innovativ elektrohydraulisk teknik optimerad för att fungera i harmoni med den robusta motorn och leverera bättre förarkontroll och produktivitet. Hydraulsystemet och Volvos avancerade ECO-läge samarbetar för att minska de interna förlusterna i hydraulkretsen – vilket ger bättre bränsleekonomi utan någon prestandaförlust i de flesta driftförhållanden.

Den branschledande Volvo-hytten är byggd med föraren i fokus och ger en överlägsen förarupplevelse med en lugn och tyst miljö för optimal produktivitet. Ergonomiskt placerade gränssnitt – inklusive joysticks, knappsats och LCD-skärm.– och tydlig sikt runt om garanterar maximal effektivitet och enkel användning. Den rymliga hytten har gott om förvaringsutrymmen och benutrymme, 12 luftkonditioneringsventiler och en inställbar stol som håller föraren pigg, alert och fokuserad.

Vinnande prestanda

Även i de tuffaste miljöerna ger EC750E överlägsen grävprestanda, inklusive maximal brytkraft på 323/342 (med boost) kN samt bra bränsleekonomi och snabba cykeltider för maximal avkastning på investeringen. Den välbalanserade grävmaskinen har bred spårvidd, lång längd över band, en indragbar undervagn och optimerad motvikt för robust stabilitet, så att föraren kan arbeta tryggt i oländlig terräng.

Ett integrerat system för arbetslägen är utformat för att förbättra bränsleekonomin och maskinprestandan och låta förarna välja det bästa arbetsläget för den aktuella uppgiften samt säkerställa rätt konfiguration för alla jobb.

För att ytterligare förbättra manövrerbarheten är dessa maskiner utrustade med högt systemtryck och hållbara larvfötter för att säkerställa större kraft och manövrerbarhet vid backtagning och körning på instabilt underlag. Tack vare möjligheten att nå svåråtkomliga områden på arbetsplatsen och med de nyutvecklade, helt elektrohydrauliska systemen kan kunderna sänka cykeltiderna till ett minimum och öka lönsamheten.

Oslagbar drifttid

EC750E är utformad för maximal drifttid och är därför alltid tillgänglig och redo för alla typer av applikationer Maskinens robusta konstruktion, pålitliga och slitstarka komponenter samt enkla serviceåtkomst ser till att kunderna får jobbet gjort snabbt och utan dröjsmål.

EC750E har en förstärkt, extra kraftig bom och ett skaft av höghållfast stål, konstruerad för att fungera som ett med maskinen för att maximera drifttid och prestanda. För extra skydd och driftsäkerhet även i tuffa förhållanden har stålplåtar svetsats under skaftet och en inbyggd, extra kraftig plåt sitter på undersidan av maskinen. Tack vare de skyddade komponenterna som t.ex. en stark ramstruktur för lång livslängd och drifttid i krävande applikationer får kunderna möjlighet att uppnå i princip oavbruten produktion.

För att ytterligare maximera drifttiden sker servicen snabbt och säkert, tack vare underhållspunkter som är lättåtkomliga via de stora och bekvämt placerade luckorna med centrala och omgivande gångbryggor.

För extra säkerhet och hållbarhet kan du som tillval välja FOG- (Falling Object Guard) och FOPS-certifierade (Falling Object Protective Structure) hytter som ger trygghet och säkerhet vid arbete i tuffa applikationer. EC750E kan också utrustas med ett fullängdsurspårningsskydd för extra skydd.

Extra mångsidig

För att öka mångsidigheten är dessa grävmaskiner kompatibla med en rad olika slitstarka redskap som bland annat allroundskopor, extra kraftiga skopor och extremt kraftiga skopor. Volvo-redskapen är specialbyggda för att fungera tillsammans med Volvo-maskiner så att de bildar en solid, driftsäker enhet.

Volvos extra kraftiga och extremt kraftiga skopor är byggda med hjälp av slitagetåliga plåtar som gör att de klarar utmärkt att gräva i kompakta material. Detta är perfekt för stenbrotts- och gruvapplikationer, eftersom kunderna kan lita på den slitstarka maskinen som är gjord av högkvalitetsmaterial för lång livslängd och överlägsen prestanda. Volvos skopor är tillverkade av höghållfast stål för att göra dem ännu mer hållbara och de finns med en mängd olika tänder, kantstål, segment och slitsköldar för extra skydd.

EC750E kan utrustas med en Volvo hydraulhammare för att kunna ge sig på de mest krävande materialen. Med jämn och hög brytkraft kan kunderna dra nytta av maximal effekt och hållbarhet.

Volvo erbjuder också ett redskapshanteringssystem som gör att du kan spara inställningar för upp till 20 olika redskap. Systemet ger möjlighet att göra förinställningar av hydraulflöde och tryck inifrån hytten via pekskärmen så att olika redskap kan användas på flexiblast möjliga sätt.

Se specifikationer Volvo EC750E grävmaskin


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462