pressrelease

Garanterad precision och lönsamhet med Volvo Co-Pilot

15 apr 2016

Den interaktiva displayen från Volvo Construction Equipment ger dig realtidsinformation om det arbete som utförs av utvalda Volvomaskiner – något som garanterar högsta effektivitet och precision i alla applikationer.

Volvo Construction Equipment presenterar nu Volvo Co-Pilot, en avancerad omborddisplay för utvalda Volvo­maskiner. Den högupplösta pekskärmen sitter i hytten och ger föraren obegränsad åtkomst till alla integrerade funktioner som behövs för att utnyttja en Volvomaskins fulla potential. Med en mängd lösningar när det gäller produktivitet, bränsle­effektivitet, drifttid och säkerhet ger den branschledande 10-tumsskärmen all information föraren och ägaren behöver för att säkerställa en produktiv och lönsam verksamhet.

Håll igång produktionen

Oavsett om det gäller asfaltpackning, grävning av diken eller lastning av tungt material så ger Volvo Co-Pilot oöverträffad manövrerbarhet och garanterar bästa precision och drifttid för en mängd olika applikationer och maskiner. Men Volvo Co-Pilot klarar det inte ensam. Den interaktiva displayen arbetar tillsammans med Volvo Assist som, hittills, består av Load Assist för hjullastare, Dig Assist* för grävmaskiner, Compact Assist för asfaltvältar och Pave Assist för läggare. Volvo Co-Pilot är utformad för att fungera sömlöst med varje applikation och ge driftdata i realtid för en lättstyrd, enhetlig och effektiv driftupplevelse.

Med Volvo Co-Pilot kommer föraren smidigt och enkelt åt alla de enhetliga funktionerna hos Volvo Assist, som är fabriksmonterat i utvalda hjullastare, grävmaskiner, asfaltvältar och läggare från Volvo. Förarna kan utföra mer arbete per liter bränsle när de har direkt tillgång till information om maskin, jobb och material, vilket i sin tur maximerar bränsleeffektiviteten och produktiviteten.

Den tåliga displayen garanterar precision i arbetet och är särskilt utformad för att hålla igång produktionen – med högsta kapacitet. Oavsett vilket jobb det gäller garanterar Volvo Co-Pilot att det blir klart i tid. Tack vare Volvo Co-Pilot och den fullständiga synkroniseringen med Volvo Assist uppnås bättre drifttid för både förare och maskin så att jobbet följer planeringen och verksamheten förblir lönsam.

Säker och enkel drift

Volvo Co-Pilot underlättar de tunga jobben och minimerar avbrotten i arbetsflödet för bättre säkerhet på arbetsplatsen. Displayen är ergonomiskt placerad och har färre skärmmenyer vilket minskar antalet åtgärder från föraren och gör det enklare att fokusera på den aktuella uppgiften. När förinställda driftsgränser uppnås varnas föraren av Volvo Co-Pilot med både ljudsignaler och visuella signaler. Med denna intelligenta teknik behöver föraren inte längre röra sig runt maskinen och ingen extra personal behövs på platsen – vilket ökar både förarens självständighet och arbetsplatssäkerheten.

Med Volvo Co-Pilot sköter föraren enkelt alla uppgifter snabbt och självständigt. Omborddisplayen är så intuitiv att den kan användas med minsta möjliga utbildning. Tips visas också på skärmen, vilket optimerar både användarvänlighet och drifttid. Föraren kan anpassa funktioner och mål på några få sekunder och enkelt övervaka hur det egna arbetet fortskrider med större självständighet och tillförsikt.

Plats att växa

Med en hårddisk på 14 GB har Volvo Co-Pilot lagringsutrymme för omfattande information om maskinens prestanda och produktivitet som räcker i cirka sju månader. Med den här informationen kan kunder analysera maskinanvändningen och identifiera områden som kan förbättras.

Vid beställning av någon av Volvo Assist-lösningarna (tillval) får kunden automatiskt Volvo Co-Pilot, som hela tiden förbättras av Volvos tekniker. Volvo är engagerat i support, både fortlöpande och framtida, och utvecklar därför Volvo Co-Pilot för att tillhandahålla utökade funktioner, som enbart är inriktade på kundernas behov. Volvos stora nätverk med återförsäljare är den bästa partnern när det gäller att möta affärsbehov, oavsett om det gäller maskiner, redskap, delar, garanti eller service.

*Dig Assist är ännu inte tillgänglig för den svenska marknaden.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462