pressrelease

​Load Assist är nyckeln till Volvo hjullastares fulla produktivitetspotential

15 apr 2016

Load Assist från Volvo Construction Equipment är särskilt utvecklad för att passa hjullastarna Volvo L110H-L250H och består av ett integrerat vågsystem som tar bort gissningsmomentet när du vill förbättra din produktivitet och lönsamhet.

Hjullastarna L110H-L250H från Volvo Construction Equipment är byggda för att leverera den ultimata produktiviteten. För att maximera utnyttjandet och öka vinsten ännu mer kan dessa tunga maskiner också fabriksutrustas med systemet Load Assist. I kombination med den högupplösta displayen Volvo Co-Pilot i hytten gör Load Assist att du kan öka drifttiden och produktiviteten samtidigt som du minskar driftkostnaderna och säkerställer viktiga tillgångar.

Load Assist är idealiskt för applikationer med korta cykler eller vid lastbilslastning som t.ex. stenbrott, gruvdrift och tunga infrastrukturprojekt. Det dynamiska systemet ger bättre noggrannhet vid lastmätning, minimerar materialsvinn och minskar maskinslitaget samtidigt som du får snabbare lastcykler och optimerad produktivitet.

Med en exakthet på +/-2 % kan föraren lasta till maxkapacitet och undvika överlastning, underlastning och omvägning. Till och med på sluttningar och ojämn mark kan mängden material som flyttas beräknas korrekt och enkelt kalibreras. Om du har en backkamera fungerar den automatiskt när du backar, och kombinerar lastinformation och backkamera på en skärm.

Genom att optimera lastcyklerna minskar Load Assist fordonets cykeltid, vilket sparar tid och pengar för kunderna.

Obegränsad tillgång

Med maskin-, jobb- och materialdata tillgängliga kan föraren avgöra sin lastningsnoggrannhet och förbättra produktiviteten. Den justerbara 10-tumsdisplayen i hytten kräver minimal interaktion och hjälper på så sätt föraren att koncentrera sig på huvudjobbet. Föraren information om lastgränserna överskrids genom anpassningsbara ljud- och ljussignaler. Det flexibla systemet har ett stort dataminne och föraren kan ändra arbetsorder och mål samt övervaka förloppet utan avbrott i arbetsflödet. Med större maskininsikt och förarkontroll har kunderna bättre möjlighet att hantera sina driftkostnader.

Tack vare omfattande detaljer om maskinens prestanda och produktivitet kan kunden analysera maskinanvändningen och identifiera förbättringsområden. Informationen som tas fram av Load Assist omfattar lastningstider, tid för att flytta materiallager, antal kundlastbilar som lastats, samt de volymer som lastats på kundlastbilarna.

Byggd för att hålla

För att garantera att kundernas Volvo-utrustning hålls i perfekt skick tillverkas de robust konstruerande komponenterna för tunga applikationer. De tre tröghetsmätarna, två lastsensorerna och displayen är byggda för att motstå vibrationer, fukt och extremt väder.

Load Assist-komponenterna är perfekt anpassade till Volvos hjullastare L110H-L250H och har genomgått rigorösa tester för att uppfylla Volvo Construction Equipments höga standarder. Precis som all Volvo-utrustning stöds Load Assist av ett stort globalt nätverk av tekniker, verkstäder och återförsäljare som ger dig trygghet och support.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462