pressrelease

​Nya slagkraftiga vältar i B-serien rullas ut

20 jan 2016

De nya envalsvältarna SD75B, SD115B och SD135B från Volvo Construction Equipment är fullmatade med avancerad teknik som ger maximal flexibilitet och prestanda genom att anpassas till arbetsuppgiften.

Volvo Construction Equipment lanserar nya Steg IV-kompatibla jordpackningsvältar. De mångsidiga och smarta maskinerna hjälper föraren att uppnå högsta möjliga prestanda och effektivitet hur krävande arbetet än är. Med Volvos avancerade system för styrning av valsen kan föraren justera bland annat frekvensen och amplituden, kompensera för ändrade jordtyper och förhållanden via en lättanvänd konsol. Två frekvensinställningar är standard men det går att få fem som tillval. Valsens dynamiska kraft kan justeras genom att välja hög eller låg amplitud beroende på arbetsuppgiften och materialdjupet. Den optimerade centrifugalkraften och automatiska vibrationsfunktionen förbättrar dessutom prestanda, användarvänlighet och produktivitet.

Antispinnsystemet ger utmärkt fäste och dragkraft under svåra förhållanden, till exempel i branta sluttningar eller på hala underlag. Det förhindrar att hjulen eller valsen spinner och ger utmärkt backtagningsförmåga, prestanda och produktivitet.

Vältarna i B-serien kan riggas i tre olika konfigurationer med slät vals eller padfotvals. Flexibiliteten förbättras ännu mer genom att välten snabbt och enkelt kan ställas om från slät vals genom montering av ett padfotsskal.

Enastående effektiv

Den förstklassiga och Steg IV-kompatibla Volvomotorn ger högt vridmoment vid låga varvtal. Det ger lägre utsläpp och sänker bränsleförbrukningen utan att ge avkall på kraften. ECO-läget är nu standard på modellerna SD75B, SD115B och SD135B. Med det kan 40 % lägre bränsleförbrukning uppnås genom att motorns varvtal anpassas efter arbetsläget. Dessutom ger den nya excenterutformningen snabbare inkörningshastigheter vid lägre tryck, vilket också ökar bränsleeffektiviteten.

Den passiva regenereringen rengör automatiskt filtren under normal körning utan någon insats från föraren och utan att inverka negativt på prestandan. Den hydrauliskt drivna fläkten med variabel hastighet drar kraft bara när den behövs. Lägre fläkthastigheter betyder mindre buller, vilket är behagligare för föraren och sänker den totala ägandekostnaden.

Komfort och kontroll

B-seriens vältar bidrar också till hög förareffektivitet och produktivitet tack vare den branschledande hytten med utmärkt sikt, grupperade och ergonomiska reglage och en bekväm arbetsmiljö. Den ROPS/FOPS-certifierade hytten är inglasad från golv till tak och ger föraren överblick över hela arbetsplatsen med fri sikt ända ned till den främre valsen. Den helt ställbara stolen kan rotera och glida för att öka sikten och komforten ännu mer. Driftinformation och viktig diagnostik visas på den nya och tekniskt avancerade färgdisplayen, som alltid är lika lätt att avläsa även i starkt solljus.

Robust och driftsäker

De nya Volvomaskinerna SD75B, SD115B och SD135B hör till de mest robusta och hållbara jordpackningsvältarna på marknaden. De ger fantastiskt bra drifttid och har lång livslängd. Modellerna i B-serien har komponenter av allra högsta kvalitet, smart dirigering och en renskalad design. Den starka valsen, komponenterna på mittleden och framramen är konstruerade och tillverkade för prestanda och lång hållbarhet. De svetsade ramarna av högkvalitetsstål med exakta och jämna svetsfogar garanterar en stark struktur. Alla komponenter och all elektronik har flyttats in i hytten och monterats på den bakre väggen, där de är skyddade mot vädret.

En tiltbar hytt är standard på B-seriens modeller för att ge enkel serviceåtkomst till alla hydraulkomponenter. Den elmanövrerade motorhuven kan fällas upp för att ge obehindrad åtkomst till motorrummet från marknivå. Underhåll och inspektioner kan genomföras mer effektivt med minimal avbrottstid – vilket ökar den totala produktiviteten och driftsäkerheten.

Envalsvältarna SD75B, SD115B, SD135B är tillgängliga på reglerade marknader i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA).

Se specifikationer på SD75B, SD115B och SD135B.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462