pressrelease

Nya Volvo L60H Light Duty – mer smidighet med mindre maskin

01 sep 2016

Nu släpper Swecon en version av storsäljaren Volvo L60H för lättare hantering. L60H Light Duty är en hjullastare framtagen för kunder som inte har behov av maximal tyngd och kraft, men har samma förväntningar på kvalitet och tillförlitlighet som hos Volvos övriga hjullastare.

Volvo L60H Light Duty är lättare och något bantad jämfört med standardversionen av L60H. Den passar ännu bättre som servicemaskin där flexibilitet och smidighet är prioriterat. I grunden är det samma maskin som L60H, men med mindre dimension på hjulen, en kortare och lättare motvikt samt andra skärmar som ger bättre runtomsikt. Det ger en maskin som är både mindre och lättare än sitt större syskon.

Utmärkt prestanda och effektivitet

Volvo L60H Light Duty har alla de branschledande funktionerna som sina större syskon i serien, med en robust drivlina och en 6-liters dieselmotor i Steg IV från Volvo som kraftkälla. De har högt vridmoment vid lågt varvtal som ger branschledande prestanda och bränsleeffektivitet.

För ökad hållbarhet har hjullastaren en counter shaft-transmission som tål höga påfrestningar. För ökad mångsidighet i alla applikationer har maskinerna försetts med 100-procentig differentialspärr på framaxeln. Det ger enastående grepp och dragkraft på mjuka och hala underlag för minskat hjulspinn och däckslitage.

Hjullastaren har den senaste tekniken för att hålla nere bränsleförbrukning och minska utsläppen. L60H Light Duty har likt sina större syskon en Eco-pedal med ett mekaniskt mottryck, som kopplas in när motorvarvtalet håller på att gå över det mest ekonomiska varvtalsområdet. Föraren känner motståndet och minskar trycket så att rätt varvtal används.

Maximal flexibilitet med optimerade redskap

Hjullastarna är anpassade för optimal prestanda vid alla tillfällen, med lastkännande hydraulik som matchar effekten efter applikationen för bättre bränsleeffektivitet och precision. Den hydrauliska effekten anpassas efter behov med hjälp av lastkännade axialkolvpumpar.

L60H Light Duty blir ännu flexiblare med ett stort utbud av Volvo-redskap. Redskapen är perfekt anpassade till maskinens länkarmsgeometri. Resultatet blir maximal brytkraft, lyftkraft och dragkraft i alla lägen.

Föraren i fokus

Volvos hjullastare har tagits fram med förarkomforten i fokus. Den branschledande Volvo-hytten har oöverträffad runtomsikt, låga buller- och vibrationsnivåer samt effektiv klimatkontroll. Med den smalare spårvidden, mindre motvikt och lågt placerade skärmar blir runtomsikten och flexibiliteten ännu bättre på L60H Light Duty.

Ett intelligent HMI-system ger föraren all nödvändig maskininformation. Arbetet blir enklare och tryggare och föraren blir inte trött lika fort. Automatisk värmekontroll AHC och luftkonditionering är standardutrustning och skapar en behaglig miljö i hytten. Med Volvos branschledande luftfiltreringssystem återcirkuleras 90 % av luften i hytten genom huvudfiltret, som kontinuerligt avlägsnar damm och renar luften.

Maskinerna har anpassats för snabbt och enkelt rutinmässigt underhåll. Den motordrivna motorhuven är gjord i ett stycke och har stor öppningsvinkel som ger full åtkomst till motorrummet. Underhållspunkterna är strategiskt grupperade tillsammans för att förenkla kontrollerna.


Nyckelspecifikationer:

ModellVolvo L60H Light Duty
Motor  Volvo D6J  
Motoreffekt (brutto), 123/167 kW/hk
Brytkraft 102,1 kN
Statisk tipplast, fullt svängd 6,8 ton
Arbetsvikt 10,7 ton
Hastighet 46 km/h
Maskinbredd 2,31 m
Maskinhöjd 3,20 m


Volvo L60H Light Duty är utvecklad på den svenska marknaden och premiärvisas på Load Up North i Skellefteå den 1-3 september 2016. 


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462