pressrelease

Swecon erbjuder rejäla schaktvagnar i tre storlekar

13 maj 2016

Behovet av en flexibel och robust vagn är stor på de flesta arbetsplatser. Swecon har valt Humus schaktvagn som klarar de tuffaste jobben inom såväl jordbruk som inom bygg- och entreprenadbranschen.

I många situationer är vagnen ett prisvärt alternativ till dumper eller lastbil, dessutom är den praktisk för att transportera redskap till och från en arbetsplats.

Humusvagnen finns i tre storlekar, där den minsta – 3CT – är ny i sortimentet. Denna vagn är anpassad för Volvo EW60E och har en maximal lastkapacitet på tre ton samt är utrustad med enkelaxel och 40 mm dragögla. Flaket är fyra meter långt, är 1,6 meter brett och 1,22 meter högt. Vagnen har påskjutsbroms och elektrisk/ hydraulisk tippfunktion med 50 graders tippvinkel. Som tillval finns LED-lampor, kundens eget färgval samt Hardox-stål i både botten och sidor.

De två större vagnarna heter 9CT och 10CT där siffrorna anger lastkapacitet i ton. Den mindre 9CT är en stabil och prisvärd standardvagn. Även den större 10CT är nyutvecklad och liknar 3CT i design. På 10CT är Hardox-stål standard som kan fås i olika tjocklekar. Den kan skräddarsys på fler sätt, exempelvis finns det olika alternativ för dragbom och vagnen kan utrustas med eller utan broms.

På Svenska Maskinmässan på Solvalla den 2-4 juni kommer Swecon att visa upp Humusvagnarna.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462