pressrelease

​Swecon Utbildning – utökad satsning på kompetens ger lönsamhet

21 apr 2016

Allt fler – både entreprenörer och skolor – upptäcker Swecons lönsamma utbildningar. Och nu växer och breddas utbudet av utbildningar och paketlösningar. Vid sidan om den etablerade utbildningen i Eco Operator har Swecon nu en hel katalog av utbildningar som marknadsförs under namnet Swecon Utbildning.

– Intresset är stort, inte minst från skolor. Den nya utbildningen ”Tre dagar, tre produkter” i mars blev fullbokad direkt. Vi kommer att köra den i höst också, säger Martin Karlsson, utbildare hos Swecon.

Swecon har genom åren byggt upp en stor kompetens, både vad gäller Volvos maskiner och entreprenadbranschen i stort. Sedan flera år har Swecon erbjudit utbildningar, specialanpassade för olika branscher, i Eco Operator. Det är en succé som fortsätter i stor skala.

– Ja, hittills i år har vi redan utbildat cirka 250 förare i Eco Operator. Efterfrågan är fortsatt stor, vilket beror på att det är en investering som betalar sig snabbt med kraftigt minskad bränsleförbrukning och ett effektivare sätt att arbeta, säger Martin Karlsson.

Många kurser

+ ”Tre dagar, tre produkter” vänder sig till instruktörer och lärare. Under tre dagar, med mycket praktik, går man igenom hjullastare, dumper och grävmaskin. Martin Karlsson leder utbildningen tillsammans med instruktörer och produktspecialister från Swecon samt experter från Volvo CE, Steelwrist och Scanlaser.

+ Grundläggande förarutbildning på asfaltläggare och väghyvel, de enda i sitt slag i Sverige, som leds av Swecons instruktörer Arnold Nilsson och Svante Bodare. Det går även att få förarutbildning för andra maskiner.

+ ”Ägande och drift” är en endags utbildning som vänder sig till arbetsledare som bland annat ger kunskap och verktyg för driften av olika entreprenadprojekt.

+ Simulatorutbildning blir allt mer efterfrågat. Swecon kan både hyra ut simulatorer och utbilda lärare för dem. Swecon är ensamma i Sverige om att ha simulatorutbildning för högrivning med grävmaskin.

Skolpaket

Dessutom erbjuder Swecon en rad tjänster som blir allt mer populära. Här kan nämnas SiteSim där Swecon gör en optimering av arbetsplatsen vad gäller maskiner och val av redskap. Med hjälp av ett program tas det även fram en exakt kostnad för exempelvis liter bränsle per ton.

Martin Karlsson har bråda dagar eftersom han också blivit anlitad av Yrkeshögskolan i Solna och Uppsala, där han håller en grundläggande kurs i anläggningsmetoder på drygt 100 timmar för blivande anläggningsingenjörer.

Han ser att det finns möjligheter att växla upp Swecons aktiviteter på utbildningssidan ytterligare, bland annat genom att erbjuda operationell leasing av maskiner, hyra av simulatorer och utbildning av lärare.

Swecon Utbildning och Martin Karlsson finns på plats för att svara på frågor och ge ytterligare information om utbildningsprogrammen på Svenska Maskinmässan 2016, den 2-4 juni på Solvalla.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462