pressrelease

Swecon visar stora nyheter på Svenska Maskinmässan

09 maj 2016

I juni slår Svenska Maskinmässan upp portarna – för allra första gången. Den 2-4 juni är det dags för maskinmässa på Solvalla med nära 100 utställare. Swecon kommer att visa upp ett unikt och starkt utbud av produkter och tjänster. I det utbudet finns det plats för en hel del stora produktnyheter från Volvo Construction Equipment, men också en flera nya tjänster som underlättar maskinägandet för Volvokunden. På maskinsidan uppmärksammas att Volvos dumpertillverkning fyller 50 år och det firas i Swecons monter med en Sverigepremiär för Volvos största dumpern någonsin: Volvo A60H - med en lastkapacitet på 55 ton.

Sveriges ledande och etablerade maskinleverantörer samlas för en helt ny slags mässa, en renodlad maskinmässa. Något som har varit hett efterlängtat bland branschfolk. Alla utställare är medlemmar i Maskinleverantörerna och bland utställarna hittar du som besökare givetvis Swecon.

– Det är en renodlad branschmässa och en viktig mötesplats. För oss är det här en möjlighet att visa kunden det vi erbjuder, att visa att vi har maskiner för alla ändamål, säger Marie Stenlund, eventansvarig på Swecon.

Fokus på nyheter

Det blir stora nyheter från Volvo Construction Equipment när Swecon laddar sin 4 000 m2 stora monter med flera spännande nya maskiner för den svenska marknaden.

– Vi kommer att lägga stort fokus på våra maskinnyheter. Bland annat fyller dumpern 50 år i år och det firas med lanseringen av nya modellen Volvo A60H. För den som är på plats finns det möjlighet att ta en närmare titt på Grus-Kalle, den allra första dumpern som tillverkades 1966, säger Marie Stenlund

Förutom den nya dumpern A60H, så kommer det visas flera nyheter, inte minst på kompaktsidan. Intressanta och hjulburna nyheter på grävmaskinssidan är den nya 6-tons grävmaskinen Volvo EW60E. Det större syskonet EWR150E med en svängradie på endast 1 792 mm har fått rekordhöga betyg i branschpressen och idel lovord från kunder som testat maskinen. Till dessa maskintyper kan vi även erbjuda nya schaktvagnar från Humus från 3 ton till 10 ton.

Utöver de statiska inslagen i montern kommer det finnas möjlighet att testköra närmare tio maskiner på Swecons demoområde. Bland maskinerna finns bandgrävaren Volvo EC220E, en maskin som i tester har visat sig vara bränsleeffektivare än en hybrid.

Viktig mötesplats

Mässan innehåller det mesta för entreprenörer i branschen. Som besökare får du till exempel chans att prova olika maskiner, men tyngdpunkten är möten mellan kunder och leverantörer, enligt Marie Stenlund.

– Svenska Maskinmässan är en ny och viktig mötesplats för hela branschen – inte minst en chans för oss på Swecon att möta nya som befintliga kunder samt visa upp vårt breda produktutbud samt styrkan i vårt heltäckande servicenätverk och totala erbjudande, avslutar Stenlund.

Utbildning ett nytt satsningsområde

Ett viktigt satsningsområde som presenteras i montern är Swecon Utbildning. Programmet har under året växt med flera nya kurser och inriktningar. Bland annat erbjuds produktutbildning för instruktörer och lärare i kursen "Tre dagar, tre produkter", utbildning i drift och planering för arbetsledare i entreprenadprojekt, förarutbildningar, simulatorutbildning och kurser i arbetsplatsoptimering. Sedan tidigare kan Swecon erbjuda omfattande och förmånliga paket för skolor som innehåller flexibla lösningar för både utbildning och maskiner.

– Intresset är stort, inte minst från skolorna. Den nya utbildningen ”Tre dagar, tre produkter” i mars blev fullbokad direkt. Vi kommer att köra den i höst också, säger Martin Karlsson, utbildare hos Swecon.

Swecon har genom åren byggt upp en stor kompetens, både vad gäller Volvos maskiner och entreprenadbranschen i stort. Sedan flera år har Swecon erbjudit utbildningar, specialanpassade för olika branscher, i Eco Operator. Det är en succé som fortsätter i stor skala.

– Ja, hittills i år har vi redan utbildat cirka 250 förare i Eco Operator. Efterfrågan är fortsatt stor, vilket beror på att det är en investering som betalar sig snabbt med kraftigt minskad bränsleförbrukning och ett effektivare sätt att arbeta, säger Martin Karlsson.

Läs mer om Swecon på Svenska Maskinmässan på www.swecon.se/maskinmassan eller registrera dig för gratis entré till mässan


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462