pressrelease

Volvos största ramstyrda dumper: maximal tillgänglighet med nya A60H

14 apr 2016

Alltid redo för arbete med A60H. Volvo Construction Equipments hållbara dumper i 60-tonsklassen ger kontinuerlig produktion och överlägsen tillförlitlighet tack vare sin robusta konstruktion, enkla åtkomst för service och Volvos oöverträffade återförsäljarnät.

Det har hänt mycket sedan 1966 då Volvo CE lanserade sin första ramstyrda 10-tonsdumper ”Gruskalle”. Femtio år och 50 ton senare är Volvo fortfarande världens ledande tillverkare av ramstyrda dumprar. Volvo uppfann konceptet och har utvecklat de här maskinerna i mer än ett halvt sekel.

Flytta mer till lägre kostnad

A60H hjälper dig att öka företagets lönsamhet genom att flytta mer till lägre kostnad. Volvos branschledande bränsleeffektivitet, innovativa teknik och avgörande driftsdata gör det lättare att optimera produktionen och kontrollera underhållskostnaderna och på så sätt få största möjliga avkastning av din investering.

Med en branschledande lastkapacitet på 55 ton (60 ton) kan A60H minska kostnaden per ton. Den moderna konstruktionen ger ökad kapacitet och bättre bränsleeffektivitet, så att du kan flytta mer till lägre kostnad.

A60H drivs av en Volvomotor på 16 liter som inte bara ger en maxeffekt på 495 kW och ett vridmoment på 3 200 Nm, utan även överlägsen bränsleeffektivitet. Och med sin garanterade bränsleeffektivitet ger A60H ökad lönsamhet och större avkastning på investeringen.

Återförsäljarnätverk

För att du ska känna dig trygg finns Volvos exklusiva återförsäljarnätverk alltid till hands för att ge stöd åt kunderna när det behövs. Volvo erbjuder ett antal tjänster, lokalkännedom och global erfarenhet, bland annat ett telematiksystem för maskinövervakning och oöverträffad tillgång till reservdelar. Allt detta ger största möjliga produktivitet och minsta möjliga driftskostnader.

Tack vare den branschledande tillgängligheten går servicen snabbt och lätt på en A60H. Frontgrillen kan fällas ned och fungerar som en serviceplattform med halkskyddade steg. Den eldrivna motorhuven kan fällas upp 90 grader, vilket tillsammans med den elmanövrerade bukplåten ger fullständig och säker åtkomst till motorutrymmet.

Driftdata

Med A60H har du alltid tillgång till viktiga data för att förbättra effektiviteten på plats och minska kostnaderna. Med intelligenta system från Volvo, som MATRIS™, CareTrack™ och vågsystemet OBW, kan kunderna optimera produktionen och minimera driftskostnaderna. Volvo använder den senaste tekniken för att övervaka maskindrift och status och ge råd om hur du kan öka lönsamheten på bästa sätt. Vågsystemet (OBW) garanterar optimal last i varje cykel. Detta ger maximal produktion, ökad bränsleeffektivitet och minskat maskinslitage oberoende av förhållanden och drift. Och genom vårt enorma utbud av serviceavtal kan vi erbjuda förebyggande underhåll, kompletta reparationer och flera typer av service under drift, så att du kan ha koll på underhållskostnaderna.

Överträffa produktivitetsmålen

Uppfyll produktivitetsmålen snabbare med A60H. Förbättra intäkterna med högre lastkapacitet och större produktivitet till lägre kostnad per ton. Detta är den ultimata dumpern, som med 100 % offroadprestanda, bevisad Volvo-teknik och imponerande lastkapacitet hjälper dig till en hållbar drift, år efter år.

A60H kan flytta fler ton per timme och ger 100 % under alla förhållanden. Det här är den största ramstyrda dumpern på marknaden. Den har större lastkapacitet för tunga arbeten och ger upp till 40 % större produktivitet än Volvos tidigare största dumper. Den förkroppsligar hela dumperkonceptet, och dess enorma mångsidighet gör att kunderna kan ta sig fram överallt på arbetsplatsen – även uppför branta sluttningar. Den här 60-tonsmaskinen kan arbeta under alla årstider, i alla terränger och med alla uppgifter tack vare skräddarsydda motorkonfigurationer och däck.

Vår banbrytande A60H innehåller de senaste innovationerna från Volvo. Med sin matchade drivlina, automatiska drivningskombinationer, däribland 100 % differentialspärrar, terrängboggi som tar sig fram överallt, hydromekaniska styrning och aktiva fjädring är detta en oslagbar maskin. A60H är utrustad med aktiv hydraulisk fjädring fram som gör att det går att hålla högre körhastighet under tuffa förhållanden, samtidigt som föraren får optimal komfort och stabilitet under körningen. Detta gör att du kan flytta mer material på kortare tid och få oöverträffad produktivitet.

Förarens förstahandsval

När det finns andra maskiner på arbetsplatsen föredrar de flesta förarna ändå Volvo. Den centralt placerade stolen, överlägsna styrningen, fantastiska fjädringen, låga bullernivån, klimatkontrollen, rymligheten och den goda sikten gör att föraren blir mindre trött och kan arbeta mer effektivt. Förarna gillar också den goda komforten, kontrollen, det enkla handhavandet och säkerheten, vilket bidrar till att hålla produktiviteten uppe hela dagen, alla dagar.

Föraren har full kontroll med hjälp av A60H:s nya system för tippvarning vid sidolutning, Hill Assist samt last- och tippbroms, vilket också ger ökad produktivitet och säkerhet.

Flera säkerhetsdetaljer – som överlägsen sikt och effektiv belysning – skapar trygghet för föraren och dem som arbetar i närheten av maskinen även under de mest krävande arbetsförhållandena, oavsett om det gäller förare, utbildare, mekaniker eller andra som arbetar på anläggningen.

Se specifikationer Volvo A60H dumper


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462