pressrelease

Nå längre med EW220E – den nya hjulgrävmaskinen i E-serien

22 aug 2017

EW220E baseras på en beprövad konstruktion. Denna hjulgrävmaskin från Volvo Construction Equipment kombinerar komfort, styrka och exakta rörelser för prestanda i toppklass.

EW220E tar plats bland hjulgrävmaskinerna från Volvo Construction Equipment – med alla funktioner hos småsyskonet EW180E plus lite till.Tackla krävande applikationer enkelt tack vare en ny tvådelad bom i extra robust utförande med hög lyftkapacitet. Den starka maskinen kan också nå material över tio meter bort.

Imponerande köregenskaper

EW220E kan användas för många uppgifter tack vare flexibla konfigurationer och redskap. Maskinen erbjuds från fabrik i två utföranden, antingen godkänd för allmän väg eller i en terrängversion med tyngre motvikt. Kunderna kan också välja bland högklassiga däck, enkla eller dubbla allt efter markens beskaffenhet. Den beprövade framdrivningsmotorn ger den dragkraft som behövs för att klara lutningar eller ojämn terräng. Lastarmsfjädringen (BSS) kopplas in automatiskt vid 5 km/h så att stötar absorberas och skopspillet minskas.

Hjulgrävmaskinerna i E-serien kan anpassas med olika Volvo redskap – specialbyggda för kortare cykeltider och högre bränsleeffektivitet. De nya dikningsskoporna är perfekta vid markberedning, beredning av lutningar eller dikesunderhåll. Den fabriksmonterade Steelwrist® tiltrotatorn ger enastående kontroll. För att du ska få ut så mycket av maskinen som möjligt finns extra ledningar som tillval, som ger optimalt flöde och tryck för redskap som kräver enkel- eller dubbelriktad flöde.

Föraren kan inte bara byta redskap snabbare och enklare – de kan också transportera dem enklare mellan olika arbetsplatser. En draganordning finns om extrautrustning som klarar släpfordon på upp till tre ton – eller åtta ton medpåskjutsbroms – och monteras på stödbenen eller parallellbladet.Förarna kan också ta med alla sina verktyg i en utdragbar verktygslåda som sitter på undervagnen. Volvo var först med denna verktygslåda, som tål upp till 130 kg. Avdelarna i lådan kan flyttas till fem olika lägen och hjälper föraren att hålla ordning. Ett mekaniskt stopp hindrar lådan från att glida ut vid transport eller under arbetet.

Komfort och kontroll

Med enastående runtomsikt och ergonomiska gränssnitt är det inte konstigt att denna ROPS-godkända hytt från Volvo är bäst i branschen. Hytten är specialkonstruerad och har gott om benutrymme och förvaring – för en förare jobbar som bäst när det är bekvämt.

Comfort Drive Control (CDC) ger föraren en möjlighet att styra maskinen enbart med rullen på joysticken i upp till 20 km/h – en ny funktion hos Volvo hjulgrävmaskiner. Hjulgrävmaskinen EW220E är ensam om en löstagbar rattstång som ökar komforten. Föraren kan då styra hela maskinen – även tiltrotatorn, bladet och stödbenen – enbart med joystickarna.

EW220E kan förutom de bakåtvända och sidoriktade kamerorna dessutom förses med tillvalet Volvo Smart View – tre kameror på sidan av ramen vars bilder kombineras till en enda fågelperspektivbild i realtid som förenklar navigeringen i besvärliga lägen. Den kan integreras i maskinens display eller användas fristående.

För att förenkla in- och utstigningen och öka säkerheten har ledstängerna och stegen klara färger och en ”välkomstbelysning” med fjärrstyrning kan installeras som tillval och hjälper föraren att hitta rätt.

Gjord för att vara i drift

EW220E har en kraftfull Steg IV-motor från Volvo med högt vridmoment och lågt varvtal – och överlägsen kraft. ECO-läget aktiveras automatiskt så att produktiviteten bibehålls med lägre bränsleförbrukning. Detta förbättras ytterligare med automatisk tomgång och motoravstängning, som aktiveras efter en förinställd tid och minskar slitaget.

Denna hjulgrävmaskin har konstruerats och testats för att klara höga krav på effektivitet och tillförlitlighet. Den tåliga undervagnen har hög markfrigång som klarar hård och ojämn terräng. De robusta axlarna – med automatisk eller förarstyrd framaxeloscillering – ger extra styrka där kraven är hårda.

EW220E kan jobba längre och effektivare med en automatisk grävbroms som introducerades av Volvo för över 10 år sedan. Detta intelligenta tillval ansätter färdbromsen automatiskt och låser oscilleringen när maskinen står stilla.

EW220E har konstruerats för enkel service så att det blir lättare att hålla den igång. Smörjpunkterna på alla hjulgrävmaskiner i E-serien har grupperats och filtren sitter bakom motorluckor med stor öppningsvinkel – allt tillgängligt från marknivå. Och med bättre åtkomst till exempelvis vattenkylaren och grillen blir underhållet lättare och förarna kan hålla tidsplanen bättre.

Volvo erbjuder också en mängd eftermarknadstjänster som minskar risken för oplanerade stopp. Lösningar som Volvo originaldelar, maskinövervakning och underhållsscheman ökar ägarnas chans för maximal avkastning på investeringen i en hjulgrävmaskin från Volvo.

Säljstart av Volvo EW220E sker i början av 2018.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462