pressrelease

Nya Volvo EC27D minigrävare når längre, gräver djupare och lastar högre

11 aug 2017

Minigrävaren Volvo EC27D har en enastående lång räckvidd för sin storleksklass och kombinerar intuitiv användning och förarkomfort med mångsidighet och enkel service.

Minigrävaren EC27D på 2,7 ton från Volvo Construction Equipment är byggd för resultat och högre lönsamhet i en mängd applikationer. 

Volvo EC27D baseras på en beprövad konstruktion och har imponerande lyftkapacitet med över 42 kN grävkraft och orubblig stabilitet. Det utökade arbetsområdet kräver färre förflyttningar och gör det möjligt för föraren att jobba nära bladet så att planeringsarbeten går snabbare. Dessa funktioner och den smidiga kombinationen av rörelser, den intuitiva styrningen och den branschledande förarmiljön minskar tiden som behövs för att slutföra jobbet. Det enkla underhållet hjälper till att bibehålla klassens bästa prestanda – så att kunderna kan minska sin totala ägandekostnad och fokusera på lönsamheten.

Smidigt och enkelt arbete

Den helstabila minigrävaren har en ROPS/FOPS-godkänd hytt från Volvo – gjord för att ge föraren bättre komfort, kontroll och produktivitet. Med sikt hela vägen runt, en bekväm stol, högklassig ergonomi och bekväma förvaringsmöjligheter är det knappast förvånande att hytten från Volvo är förarnas favorit. Den enastående ljud- och vibrationsisoleringen i Volvo-hytten håller föraren fräsch och fokuserad längre. Den lättstädade förarstationen har ett stort och plant golv, där föraren får en behaglig arbetsmiljö även under tuffa förhållanden.

Tack vare responsiva reglage och ett optimerat hydraulsystem kan föraren manövrera maskinen enkelt och exakt. De proportionella fingertoppsreglagen ger jämn och lättgående kontroll över bomavvinklingen och de extra hydraulflödena. Joysticken ger föraren möjlighet att finjustera det maximala hydraulflödet hos alla redskap för bästa hastighet och kraft i den aktuella uppgiften. Det automatiska framdrivningssystemet har två hastigheter. Föraren kan köra maskinen med konstant hög fart som automatiskt sänks när mer dragkraft krävs.

Låga kostnader, lång drifttid

Minigrävaren EC27D maximerar drifttiden och sänker ägandekostnaden tack vare en mängd inbyggda funktioner. Hydraulpumpen använder bara kraft från Volvo-motorn när det behövs för att optimera bränsleeffektiviteten. Med automatisk tomgång och motoravstängning minskar bullret, bränsleförbrukningen och underhållskostnaderna samtidigt som andrahandsvärdet ökar. För extra trygghet kan du enkelt och billigt byta de tåliga och plana fönstren – för det ska vara enkelt att spara pengar.

Och för att ytterligare minska underhållskostnaderna och maximera drifttiden kommer du lätt åt alla servicepunkter – som grupperats för ökad enkelhet – under den låsbara motorhuven med rejäl öppningsvinkel. Med Volvos patenterade hydraulfilter kan förare med en blick kontrollera hydrauloljans skick. Med smörjintervallet på hela 50 timmar minimeras det dagliga underhållet – du sparar både tid och pengar.

Mer än en maskin

För bästa maskinprestanda, produktivitet och mångsidighet erbjuder Volvo en mängd robusta Volvo-redskap för alla arbetssituationer. Volvos redskap är specialbyggda för att samverka med maskinen, ger dig tillgång till fler applikationer och ger föraren möjligheten att effektivt utföra en mängd arbetsuppgifter. Och med Volvos mekaniska redskapsfäste med tapp är det enklare än någonsin att byta redskap. Fästena från Volvo är kompatibla med alla Volvo-redskap och garanterar optimal mångsidighet för alla uppgifter.

Kunderna kan räkna med att återförsäljaren Swecon ger professionella expertråd, finansiella paket och serviceavtal som specifikt tagits fram för att uppfylla företagens mål. Volvo och Swecon strävar efter att erbjuda en komplett lösning som garanterat maximerar prestanda hos varje maskin – det gäller förstås också Volvo originaldelar av hög kvalitet. Varje del är viktig för prestanda. Därför har alla Volvo originaldelar testats noggrant och godkänts, och görs snabbt tillgängliga för att säkerställa drifttiden och hjälpa ägaren att förbättra sin verksamhet.

Swecon premiärvisar Volvo EC27D på branschmässan Load Up North i Boden den 31 augusti till 2 september. De första leveranserna till kund sker i november.

Motor Volvo D1.1A
Effekt, brutto kW 15,6
hk (imp) 20,9
Nettoeffekt kW 14,8
hk (imp) 19,8
… vid varvtal varv/min 2 400
Maskinvikt kg 2 730
lb 6 019
Maskinvikt – version med öppen hytt kg 2 640
lb 5 820
Skopvolym 0,034 – 0,119
0,044 – 0,156
Körhastighet km/h 2,6 / 4,8
mph 1,62 / 2,98
Svängningshastighet varv/min 9,4
Brytkraft kN 24,6
lbf 5,528
Grävkraft (brytkraft hos skaft) kN 18,1
lbf 4 060
Totalbredd mm 1 550
fot tum 5'1"
Totallängd mm 3 933 / 3 811
fot tum 12'11" / 12'6"
Huvudhydraulpump, max. flöde l/min 65
gal/min 17,2
Bomsvängvinkel, vänster/höger vinkel 72,5 / 53

Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462