pressrelease

Publikrekord på Swecon World RX of Sweden i Höljes

27 jul 2017

Swecon var för första gången titelsponsor för årets VM-deltävling i rallycross i värmländska Höljes. Deltävlingen är en av tolv deltävlingar i FIA World Rallycross Championship. Som vanligt var intresset stort från den svenska och inte minst norska rallypubliken.

Tävlingen i Supercar-klassen resulterade i en svensk seger på hemmaplan när Johan Kristoffersson avgjorde genom att leda i hela finalracet. Med sitt lugn visade Kristoffersson upp superb körning och avslutade det sista varvet med att vinka glatt. Därefter kom norrmannen Andreas Bakkerud på andra plats som sedan hyllade Kristofferssons insats i helgens rallycross. Fransmannen Sebastian Loeb blev trea. Det blev också svensk seger i Supercar Euro RX med Anton Marklund som segrare, följt av Peter Hedström på andra plats.

Johan Kristoffersson leder nu Fia World Rallycross Championship med hela 31 poäng före Petter Solberg, följt av svensken Mattias Ekström på tredje plats. De skandinaviska förarna fortsätter att leverera i världsserien och den 4 augusti fortsätter spänningen på den Kanadensiska motorstadion Grand Trix de Trois-Rivieres.

Helgen i Höljes bjöd förutom actionfyllda race även på värme och sol adderat på den härliga stämningen som kryddade The Magic Weekend!

Swecon har hjullastare på plats hos FInnskoga MK i Höljes under hela säsongen. Under Swecon World RX of Sweden tillhandahölls grävmaskiner, hjullastare och väghyvlar från Volvo Construction Equipment för byggnation, preparering och underhåll.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462