pressrelease

Swecon ny titelsponsor för rallycross-VM i Höljes

21 apr 2017

Förra året kom en rekordstor publik, drygt 44 000 åskådare, till värmländska Höljes med 200 bofasta invånare. Nu laddar tävlingsgeneralen Morgan Östlund om inför sommarens VM i rallycross – och den här gången med Swecon Anläggningsmaskiner som huvudsponsor.
– Det är väldigt viktigt för oss. Vi har tidigare samarbetat med Swecon och vet att deras maskiner ger bra förutsättningar för ett lyckat arrangemang.

”Swecon World RX of Sweden” är det nya officiella namnet på VM-deltävlingen i lilla Höljes i månadsskiftet juni-juli. Annars är det samma lyckade koncept som placerat Höljes på motorsportkartan: musik, dans, fest och världens bästa rallycrossförare i en skön mix några sommardygn i den värmländska landsbygdsidyllen.

– Jag såg premiären i Barcelona på plats. Det är en fin stad och ett bra arrangemang. Men en sak lovar jag, Höljes kommer att slå Barcelona i publikmatchen, skrattar Morgan.

Nytt för i år är ett nybyggt domartorn i miljonklassen. Samt Swecon som huvudsponsor som ger arrangerande lilla Finnskoga Motorklubb tillgång till ett antal maskiner under hela verksamhetsåret samt rejäl uppbackning under själva tävlingsveckan.

– Det behövs verkligen. Ett bra arrangemang kräver tillgång till många effektiva arbetsmaskiner, konstaterar Morgan Östlund.

Förra årets snackis

Premiären för RX-serien i Barcelona i helgen vanns av Mattias Ekström som också stod som total slutsegrare förra året. Det är ingen vild gissning att han slåss om slutsegern även i år, men konkurrensen är hårdare än någonsin med namn som Petter Solberg, Sebastien Loeb, Timo Scheider, Johan Kristoffersson och Timmy Hansen på startlinjen.

Just Timmy Hansen blev förra årets snackis i Höljes då han körde in som trea – med ena axeln slagen ur led.

Det är bland annat sådana saker som gör att sporten växer och publiken breddas. I år direktsändes dessutom VM-tävlingen i Höljes av SVT, ändå räknar arrangörerna med nytt publikrekord – igen.

Swecon sponsrade det svenska vinterrallyt Rally Sweden (WRC-serien) i februari och är nu huvudsponsor för den svenska deltävlingen i VM i rallycross. Det är ingen slump, enligt Fredrik Rigö, ansvarig för marknadskommunikation på Swecon.

– Rallypubliken och våra kunder är i mångt och mycket samma människor. Dessutom är rallycross-VM i Höljes väldigt krävande. Där får vi visa upp hela vår förmåga och kompetens – allt från effektiva maskiner och anpassad utrustning till våra duktiga medarbetare som ser till att allt i och omkring maskinerna fungerar.

För mer information om Swecon World RX of Sweden, vänligen kontakta:

Morgan Östlund
General Manager World RX of Sweden
Mobil: +46 70 582 06 63
e-mail: morgan@holjesrx.com


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462