pressrelease

Swecon storsatsar på Rally Sweden 2018

20 dec 2017

Swecon fortsätter som partner till Rally Sweden, WRC:s svenska deltävling som går i värmländska Torsby med omnejd den 15-18 februari 2018. Samtidigt utökar man närvaron av maskiner från Volvo Construction Equipment under Sveriges största publika sportevenemang.

– Här finns många av våra kunder. Här finns även ungdomarna som vi vill ha som medarbetare i framtiden. Rally Sweden blir vår största publika satsning nästa år, säger Fredrik Rigö, ansvarig för marknadskommunikation på Swecon.

Rally Sweden ingår i World Rally Championship och anses av många vara en av de mest utmanande tävlingarna. Här ingår också en av rallyvärldens mest omtalade hopp, Colin's Crest, döpt efter föraren Colin McRae och där längdrekordet nu lyder på 45 meter satt av norrmannen Eyvind Brynildsen 2016.

Under 2017 års tävling skapade Swecon bland annat Swecon Rock to Road Arena i ett stenbrott intill serviceplatsen i Torsby, som gav publiken en helt ny närhet till de tävlande bilarna. I år, med Swecon som fortsatt arenapartner, blir det mer av samma vara.

– Ja, 2018 kommer tävlingen att passera arenan tre gånger jämfört med två gånger 2017. På fredag, lördag och söndag har vi tävlingsbilarna i stenbrottet på riktigt nära håll. Nu varvar vi motorerna ordentligt för att visa upp Swecon för våra marknader i Europa och Volvo Construction Equipment för världen, säger Fredrik Rigö.

Nytt demo-område

Som sponsor och partner till rallyt, har Swecon försökt bredda innehållet för publiken. På Swecons demo-område kommer en handfull av Volvo CE:s maskiner att finnas för påseende och provkörning för kunder under valda tider under rallyt. På söndagen har vi dessutom öppet för allmänheten att provköra nya uppdaterade Volvo L150H och L260H. Här finns givetvis Volvos experter och Swecons specialister på plats.

– Totalt har vi ett 30-tal medarbetare på plats under tävlingen. Det ska inte vara svårt att hitta en medarbetare från Swecon om man har någon fråga.

Glad arrangör

Tillsammans med elever på Södra Vikens gymnasieskola har Swecon, liksom förra året, jobbat hårt med Torsby-sträckan och Sweden Rock to Road Arena.

– I år har vi prioriterat bland annat vägarna till och från arenan, att de fungerar ännu smidigare för publiken där säkerheten ligger i fokus. Vi vill skapa en publikplats som är lättillgänglig och minst lika attraktiv som Colin's Crest, säger Fredrik Rigö.

Från arrangörshåll välkomnas Swecons engagemang i Rally Sweden.

– Vi är otroligt stolta och glada över att Swecon väljer att utveckla sitt redan omfattande samarbete med Rally Sweden. Vår inställning är givetvis att skapa affärsnytta för Swecon under lång tid framöver, säger Rally Swedens vd Glenn Olsson.

+ + + + +

Fakta Rally Sweden

+ Svenska rallyt är Sveriges största rallytävling och har körts sedan 1965 som vintertävling. Tävlingen ingår i Rally-VM (WRC) och kallas sedan 2010 Rally Sweden.

+ Tävlingen körs på över 300 km rallyvägar i Sverige och Norge under 19 specialsträckor.

+ Man räknar med runt 200 000 besökare i de Värmländska och norska skogarna under rallyt och cirka 4 000 volontärer ser till att allt flyter smidigt.

+ Den avslutande sträckan sänds till 100 miljoner unika TV-tittare världen över. SVT sänder över tio timmar från rallyt, där ett antal specialsträckor sänds live.

+ Två gånger har rallyt ställts in. Första gången var 1974 på grund av oljekrisen, andra gången var 1990 då den milda vintern ställde till det.

+ Senast en svensk vann var 1997, då Kenneth Eriksson i en Mitsubishi stod som slutsegrare. Sedan dess har finska förare dominerat tävlingen med tolv segrar, som nu senast 2017 när Jari-Matti Latvala vann i en Toyota.

+ Störst segervana har dock svenske Stig Blomqvist med sina sju vinster mellan 1971 och 1984.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462