pressrelease

Ta en sväng med nya Volvo EWR170E

22 aug 2017

Som ett svar på branschens allt starkare krav på hjulgrävmaskiner med kort svängradie presenterar Volvo Construction Equipment nya EWR170E med en mängd smarta funktioner och enastående bränsleeffektivitet.


En effektiv miljö

EWR170E har den branschledande Volvo-hytten – rymlig och med mycket benutrymme och god sikt runt om tack vare stora fönster och kameror som är vända bakåt och åt sidorna. Den kombinerade placeringen av motorn baktill i maskinen med extra plats framme till höger innebär mycket god översikt åt det hållet. Hjulgrävmaskinen kan också förses med tillvalet Volvo Smart View – tre kameror på sidan av ramen vars bilder kombineras till en enda fågelperspektivbild i realtid som förenklar navigeringen i besvärliga lägen. Den kan integreras i maskinens display eller användas fristående.

För extra bekvämlighet kan föraren välja bland en mängd joystickhandtag och anpassa reglagen, skapa en genväg för torkarna, kamerorna eller ljudavstängningen. Under tiden ger Comfort Drive Control (CDC) föraren en möjlighet att styra maskinen enbart med rullen på joysticken i upp till 20 km/h – en ny funktion hos Volvo hjulgrävmaskiner.

För att förenkla in- och utstigningen har ledstängerna och stegen klara färger och en ”välkomstbelysning” med fjärrstyrning kan installeras som tillval och hjälper föraren att hitta rätt. I det nya LED-belysningspaketet finns nu en extra, sjunde arbetsstrålkastare, avsedd att installeras bredvid sidokameran.


Vässad för produktivitet

EWR170E kan jobba längre och effektivare med en automatisk grävbroms som introducerades av Volvo för över 10 år sedan. Detta intelligenta tillval ansätter automatiskt färdbromsen och låser oscilleringen när maskinen står stilla. För kortare cykeltider och högre bränsleeffektivitet kan tillvalsfunktionen med flytande bom ge mer effekt till andra hydraulkretsar genom att pumpkraft och vätskeflödet minskas när bommen sänks.

Bränsleeffektiviteten ökar med den beprövade Steg IV-motorn från Volvo som ger höga vridmoment vid låga varvtal. Och automatisk tomgång minskar varvtalet till lägsta möjliga när reglagen inte använts under en viss tid – och motorn stängs av automatiskt när maskinen är inaktiv under en förinställd tidsperiod. Bränsleförbrukningen minskas ytterligare via ECO-läget som aktiveras automatiskt – för optimal bränsleeffektivitet och bibehållen produktivitet. Den passiva regenereringsprocessen rengör automatiskt dieselpartikelfiltren (DPF), utan att prestandan försämras.

Och för att förbättra stabiliteten vid snabb körning i kuperad terräng har EWR170E en lastarmsfjädring (BSS) som tillval. Tillsammans med en hydraulikkrets och gastrycksdämpare aktiveras BSS automatiskt vid 5 km/h och absorberar stötar som kan förskjuta skopans last.


Mångsidig av naturen

EWR170E kan konfigureras individuellt med antingen 2,5 m breda standardaxlar eller – för extra stabilitet – 2,75 m breda axlar och blad. Denna fantastiskt mångsidiga hjulgrävmaskin är godkänd för körning på allmän väg och som tillval finns en typgodkänd draganordning för laster på upp till åtta ton (för släpfordon med påskjutsbroms). Förarna kan också ta med sina verktyg – upp till 130 kg – till jobbet i en utdragslåda som enkelt dras ut ur undervagnen.

Volvo erbjuder en stor mängd redskap som är avstämda efter maskinen och har utformats för att ytterligare förhöja prestandan hos EWR170E. För enkla och effektiva redskapsbyten kan maskinens Attachment Management System spara inställningar för upp till 20 olika redskap.

Kunderna får ännu mer produktivitet om de väljer tiltrotatorn Steelwrist®. Detta fabriksmonterade system ger total kontroll över både maskinen och tiltrotatorn där all information presenteras på en enda display i maskinen.


Drifttid

EWR170E är gjord för att vara igång. Hydraulslangarnas dragning på bommen och skaftet har optimerats för ökad hållbarhet och minskad skaderisk. De nya axelmonterade stänkskärmarna är också större och skyddar maskinen bättre från smuts.

EW170E har konstruerats för enkel service så att det blir lättare att hålla den igång. Smörjpunkterna på alla hjulgrävmaskiner i E-serien har grupperats och filtren sitter bakom motorluckor med stor öppningsvinkel – allt tillgängligt från marknivå. Och med bättre åtkomst till exempelvis vattenkylaren och grillen blir underhållet lättare och förarna kan hålla tidsplanen bättre.

Lönsamheten kan ökas med bibehållen produktivitet tack vare Volvos lättillgängliga, testade och godkända Volvo originaldelar – alla med garanti från Volvo. Volvo och en mängd tjänster jobbar för att hålla EWR170E igång, med flexibla underhålls- och reparationstillval samt planerad service.

Säljstart av Volvo EWR170E sker i början av 2018.


EWR170E (Steg IV) – nyckelspecifikationer
Motor D4J
Maskinvikt kg 17950-19200
Effekt, brutto kW 115
hk (imp) 154,2173
… vid varvtal varv/min 2000
Skopvolym m3 0,7
Max. lyftkapacitet kg 5500
... vid räckvidd/höjd m 6,00/1,5
Max. räckvidd mm 9360
Max. grävdjup mm 5750
Brytkraft (Normal/Boost) kN 126
Max. hastighet km/h 35
Bakpartiets svängradie m 1790

Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462