pressrelease

​Swecon fortsätter som titelsponsor till Rallycross-VM i Höljes

14 jun 2018

Swecon var förra året titelsponsor till den svenska deltävlingen i Rallycross-VM i värmländska Höljes. Förra årets tävling lockade hela 45 100 personer till den lilla byn för att se världsstjärnorna göra upp om segern, ett rekord för deltävlingen i FIA World Rallycross Championship. I år fortsätter arrangerande Finnskoga MK och Swecon samarbetet kring tävlingen under förra årets etablerade namn "Swecon World RX of Sweden".

Swecon kommer som tidigare att bistå med Volvo anläggningsmaskiner som ser till att förberedelserna går smidigt och att driften och underhållet av banan sker effektivt och säkert under hela tävlingshelgen. Främst är det hjullastare som finns på plats under genomförandet, men även grävmaskiner och väghyvlar används under etableringen av tävlingen. Utöver att ha maskiner i arbete, så kommer Swecon att ha en monter med entreprenadmaskiner från Volvo Construction Equipment inne på publikområdet.

– Vi var jättenöjda med förra årets arrangemang och ser fram mot att ta emot kunder och besökare till den svenska VM-deltävlingen under vårt namn även under 2018, säger Fredrik Rigö, marknadskommunikationschef på Swecon.

Det var Johan Kristoffersson som tog hem segern i Höljes förra året. Han blev även totalsegrare och världsmästare under hösten när poängen i serien räknades ihop. Johan har börjat 2018 lika bra och kommer som klar ledare och favorit inför den svenska deltävlingen i Höljes. Närmast tog han en seger i norska Hell den 8 juni före Mattias Ekström. Tvåa i den totala poängtabellen ligger fransmannen Sebastian Loeb, nu hela 31 poäng efter ledande Kristoffersson, men endast två poäng före trean Petter Solberg.

FAKTA Swecon World RX of Sweden:

Swecon World RX of Sweden är en deltävling i Rallycross-VM som går av stapeln den 28 juni till 1 juli. Tävlingen arrangeras av Finnskoga Motorklubb i Höljes i norra Värmland. Höljes, med sina cirka 150 invånare, växer under tävlingshelgen till Värmlands näst mest befolkade ort då cirka 45 000 personer besöker tävlingen. Deltävlingen i Höljes anses vara den bästa tävlingen i hela serien och går även under namnet ”The Magic Weekend”.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462