pressrelease

Swecon tänker större på Svenska Maskinmässan 2018

21 maj 2018

Swecon visar inte bara upp de större pjäserna ur Volvo Construction Equipments produktprogram med 50-tonslastaren Volvo L350H och premiärvisning av nya tipptrucken Volvo R70D som de naturliga blickfången. Swecon tänker större på flera sätt. Med den utökade digitaliseringen i samhället och i branschen så presenterar Swecon nya innovativa tjänster och digitala verktyg för ett så enkelt maskinägande som möjligt.

I en 3 000 kvadratmeter stor utomhusmonter kommer Swecon att visa ett antal maskinstationer med hjullastare, grävmaskiner, väganläggningsmaskiner och kompaktmaskiner - alla fyllda med spännande nyheter från Volvo Construction Equipment. Totalt finns 24 maskiner på plats varav två maskiner för provkörning på mässans demoområde. Förutom nyheter på maskinsidan visas flera nyheter och utvecklade erbjudanden från servicemarknaden.

Fokus på nyheter och digitalisering

På maskinsidan kan vi visa upp flera maskinnyheter för besökarna. De kanske mest efterlängtade modellerna på hjullastarsidan är de nya och uppgraderade Volvo L60H, L70H och L90H med Lock-up, som nu levererar 20 % bättre bränsleekonomi. Ur det programmet har vi en L90H, en L60H Lantbruk och en L60H Light Duty på plats. Utöver dessa maskiner visar vi fler modeller i serien ”Upgrade 2.0” i form av de större hjullastarna Volvo L260H och L350H. På kompaktsidan kan besökarna bekanta sig med nya kompakthjullastaren L25H som nyligen nått den svenska marknaden.

En ny grävmaskin som presenteras på mässan, både i montern och på demonstrationsområdet, är Volvo EWR170E - en större variant av storsäljaren EWR150E. Även den mindre maskinen finns med på mässan fast i ett järnvägsutförande. Dessutom har vi nya kortradiegrävaren ECR355E i montern intill ännu en lika stor nyhet: materialhanteraren EW240E MH. På provkörningsområdet kommer vi, förutom nya hjulgrävaren Volvo EWR170E, även att demonstrera Volvos egna grävsystem Dig Assist monterat i den storsäljande 22-tonnaren Volvo EC220E.

Som grädde på moset kan vi visa upp den första Volvo R70D tipptrucken med 65-tons lastkapacitet som nått Sverige. Utöver den modellen så marknadsför vi även R100E – en modell som redan sålts i ett exemplar till Boden.

För att visa vårt fokus på den digitala utvecklingen har vi valt att premiärvisa vårt nya verktyg mySwecon – Sweconkundens digitala assistent på jobbet. I det verktyget kommer vi att samla alla de tjänster som kunden behöver för att göra vardagen enklare – allt med stöd av de inbyggda systemen som finns i Volvos maskiner idag. Dessutom kommer vi att knyta ihop verktyget med Swecons alla system som levererar nödvändig information som förenklar kundens vardag.

Men allt är inte nyheter. För att belysa vårt breda utbud av begagnade maskiner och redskap så har vi placerat en begagnad Volvo EC140D som genomgått renovering enligt Volvo Approved Used-programmet och sedan klätts i vinyl för ett visuellt slitet skick. Du ser den bland våra grävmaskiner i montern.

Nya erbjudanden från servicemarknaden

Centralt i montern presenterar vi Swecons servicemarknad som är hjärtat i vår rikstäckande verksamhet. Vi presenterar där en överblick av det smörgåsbord av tjänster och produkter vi kan erbjuda. Swecon har, med över 500 anställda och 290 tekniker på 34 orter, en unik kompetens och support för att stötta Volvo-kunden över hela landet. Nya erbjudanden från servicemarknaden i form av begagnade reservdelar, e-handel , nytt sortiment av skoptänder och skopor samt produkter för bättre komfort i hytten kommer att visas. Här kan du även få en demonstration av vårt nya digitala verktyg mySwecon.

Swecon bjuder in skolor

Under mässan kommer Swecon tillsammans med systerbolaget Lantmännen Maskin att ta emot flera skolklasser inom ett organiserat program för att visa upp teknikeryrket i och i anslutning till våra montrar. Det är viktigt, inte bara för oss utan hela branschen, att vi attraherar unga människor och får dom att välja inriktningen tunga fordon i sin framtida utbildning och yrkesroll.

För de allra minsta barnen så finns det eldrivna minigrävare och en LEGO-station där produktivitet och kreativitet kan få fritt spelrum när mamma och pappa bekantar sig med Swecons utbud av produkter och tjänster.

Vi ser självklart fram mot att träffa våra kunder, elever, framtida anställda, leverantörer samt övrigt branschfolk under tre dagar på Solvalla. Swecon hittar du i monter Ö:20 och på demonstrationsytan i anslutning till utställningsområdet!


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462