pressrelease

​Swecon växlar upp samarbetet med Rally Sweden tillsammans med Volvo Construction Equipment

14 dec 2018

– Med Swecon och Volvo Construction Equiment som huvudsponsor 2019, skapas ännu bättre möjligheter att utveckla tävlingen, säger Glenn Olsson, vd för Rally Sweden.

Under fyra vinterdagar i skogarna runt Torsby händer det varje år häftiga saker. Här körs 14–17 februari en rallytävling som lockar runt 200 000 besökare, närmare 80 000 besökare bara på lördagen, och det tv-sända arrangemanget har internationella tittarsiffror som pendlar runt 100 miljoner personer.

– Det är väldigt imponerande siffror och vi ser att genom vår återförsäljare Swecon och andra data att vår målgrupp är väldigt intresserade av WRC. Så det är en mycket intressant plattform för att globalt visa upp våra marknadsledande lösningar i anläggningsbranschen, säger Arvid Rinaldo – Partnership and Brand Communications, Volvo CE.

På plats spelar Swecon och Volvos anläggningsmaskiner en viktig roll. Tillsammans med elever på Södra Vikens gymnasieskola har Swecon och Volvo CE de senaste åren jobbat hårt med att skapa och utveckla ’Sweden Rock to Road Arena’ i Torsby. Plus ställt upp med maskiner för andra ändamål.

– Denna gång går vi in i Rally Sweden i samarbete med Volvo Construction Equipment vilket ger oss ännu bättre förutsättningar att göra Rally Sweden till det bästa VM-rallyt under säsongen. Genom samarbetet är vi med och utvecklar besöksupplevelsen, inte bara kring vår arena ’Swecon Road to Rock Arena’ i Torsby, utan genom hela rallyt. Vår arena ska ge en häftig och intensiv rallyupplevelse för besökaren. Här kommer man mycket nära både våra stora anläggningsmaskiner och WRC-bilarna, endast ett stenkast från serviceplatsen i Torsby. Vi kommer att bjuda på en riktig show för de som kommer till oss, säger Fredrik Rigö, chef Marknadskommunikation hos Swecon.

320 mil

Swecon och Volvo CE bidrar med kunnande och resurser på maskinsidan,det är ett stort stöd i arbetet med tävlingen som i år omfattar närmare 320 mil vägar inklusive specialsträckor. Här är maskinernas miljöpåverkan, säkerhet och effektivitet väldigt viktig. Rally Sweden, Swecon och Volvo Construction Equipment jobbar alla hårt med långsiktigt hållbara lösningar.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462