pressrelease

Swecons nyheter rullar in på Load Up North

23 aug 2018

När Swecon rullar in på Boden Arena och branschmässan Load Up North i slutet av augusti, blir det med i stort sett samma laguppställning som på Svenska Maskinmässan i juni. Det som skiljer något är att nya uppgraderade Volvo L60H är "spelklar" och finns att provköra på Swecons demonstrationsyta.

– Jag förväntar mig många intresserade besökare i Swecons monter som vill veta mer om alla nyheter och fördelar med att köra Volvo-maskiner med redskap från Swecon, säger Ove Meander, försäljningschef för Swecons norra region.

De flesta av årets nyheter i Volvo Construction Equipments produktprogram finns att beskåda och i vissa fall provköra på Load Up North. På grävmaskinssidan har vi flera nya produkter på både band och hjul i som garanterat är intressanta för besökarna på mässan. På hjullastarsidan har vi flera av de nya och uppdaterade modellerna i H-serien på plats, både statiskt och för provkörning. Och det är i hytten vi vill ha upp besökarna, för att upptäcka enkelheten, flexibiliteten och komforten du får med en Volvo-maskin.

– Det är många fantastiska maskiner och redskap som vi visar upp, så det är svårt att inte framhålla alla. Några nyheter som vi har på plats på mässan är Volvo L60H, L70H och L90H med möjlighet att välja transmission med lock-up funktion. Det ger en snabbare och bränsleeffektivare maskin, där man även kan få hydraulik med elservo-spakar samt en hel del annat, fortsätter Ove Meander.

Utöver allroundlastarna i mellansegmentet har vi även den lättare och smidigare varianten L60H Light Duty och den för året nya hjullastaren Volvo L260H som är otroligt effektiv. Vi har även nya hjulgrävaren EWR170E med kort svängradie på plats tillsammans med ECR355E, en bandgrävarnyhet med kort svängradie som kommer att kunna provköras och jämföras med sitt konventionella syskon EC300E - en maskin i samma storleksklass. Det är även roligt att vi, liksom på Svenska Maskinmässan på Solvalla i somras, kan visa upp Volvos nya 70-tons tipptruck R70D, som kanske är en produkt som är mer relevant för kunderna i norra Sverige. Och för att runda av med en mindre maskin som nått marknaden under året, så har vi även kompakthjullastaren Volvo L25H på plats i vår monter.

– Load Up North är sammantaget en mycket viktig mässa för oss, som gör det möjligt att på några dagar träffa väldigt många som äger och kör maskiner, både för att få ut information men också för att utbyta erfarenheter och ge dem möjlighet att provköra vissa maskiner. Förhoppningsvis träffar vi även några framtida kollegor, avslutar Meander.

Men ingen maskinförsäljning utan en bra och rikstäckande servicemarknad och tjänster som gör maskinägandet lönsammare och enklare. Den stora nyheten som Swecon presenterar och som kommer att rullas ut till kunder under hösten är portalen mySwecon - kundens digitala assistent på jobbet. Där finns mängder av information om maskinerna, e-handel för reservdelar, servicebokning, dokumentation och historik - din totala affär med Swecon helt enkelt. Under fredag och lördag finns projektledaren Robert Carlsson på plats för att demonstrera mySwecon för besökaren. Dessutom finns vår lokala servicepersonal från området på plats för att berätta mer om hur du kan förenkla och förbättra ditt maskinägande med lönsamma erbjudanden från Swecons servicemarknad.

Mässan är även en mötesplats för skolor, politiker, kommuner och arbetsgivare, för att hitta framtidens kompetens och få ungdomar och vuxna som inte är säker på vilken karriärsbana de ska välja i livet - att välja entreprenadbranschen och gärna ett jobb hos Swecon.

– Då vi är verksamma inom en stark tillväxtbransch med ett stort rekryteringsbehov är Load Up North viktig för oss och ett bra tillfälle att visa skolungdomar och andra intresserade vad man som anställd inom Swecon erbjuds, i form av ett fritt, självständigt arbete, bra och schysta anställningsvillkor, en trygg, säker och god arbetsmiljö och inte minst kontinuerligt vidare- och kompetensutveckling. Vår förhoppning är att vi får några härliga mässdagar och möjligheten att träffa många intresserade, engagerade nya medarbetare, säger Björn Andersson, HR Business Partner hos Swecon.

Swecon finns i monter 2050 och 2006 på Load Up North 2018.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462