pressrelease

​Hjullastare L60H upp till L350H i Volvos H-serie får en uppdatering

07 maj 2020

Under 2014 introducerade Volvo Construction Equipment (Volvo CE) hjullastarna L60H-L220H, vilka under 2017 följdes av syskonen, L260H och L350H. ”Genom åren har vi byggt på vår erfarenhet och arbetat nära kunderna för att förbättra maskinerna”, förklarar produktchef Lars Eriksson. ”Nu, år 2020, har vi introducerat nya funktioner som tar dessa maskiner till en ny nivå av effektivitet”.


Bättre prestanda

Reglersystemet för dragkraft ingår nu som standard för alla modeller i H-serien. Med den här funktionen kan förarna minimera hjulens slirande och optimera balansen mellan dragkraft och hydraulfunktioner. Det bidrar i sin tur till att minska däckslitaget och bränsleförbrukningen, vilket innebär effektivare skopfyllnad. En ny valbar lock-up-funktion, särskilt framtagen för jordbruksapplikationer, möjliggör snabbare cykeltider för ensilagearbete med modellerna L60H-L120H.

Enkel användning

Volvo CE:s unika Volvo Co-Pilot-monitor finns nu för fler maskiner – från L60H upp till L350H. Den 10-tums pekskärmen i hytten ger åtkomst till flera Load Assist-applikationer (beroende på maskinmodell) som syftar till att optimera förarprestanda och effektiviteten på arbetsplatsen.

Först har vi systemet för övervakning av däcktryck, som ger förarna information i realtid om vilket skick maskinens däck befinner sig i. Genom att övervaka enskilda däcks tryck och temperatur bidrar appen till att spara bränsle, förlänga däckens livslängd samt undvika kostsamma skador, reparationer eller stillestånd. Applikationen Karta har också lagts till, så att förarna kan få bättre uppsikt över och förståelse av hur platsen ser ut och trafiksituationen i realtid, så att körbeteendet kan justeras utifrån detta. Apparna Väder, Kalkylator och Anteckningar är också nya – dessa funktioner fungerar på ungefär samma sätt som i en smartphone och är förinstallerade i Volvo Co-Pilot.
Appen Vågsystem (OBW), som är framtagen för att underlätta lastning av optimal materialmängd, har uppgraderats för att inkludera två nya uppgiftslägen – lagring och bearbetning – så att skärmens layout anpassas och information visas utifrån den aktuella arbetsuppgiften. För ökad bekvämlighet och säkerhet visas nu både kameran för sikt bakåt och radardetektorsystemet på Volvo Co-Pilot-displayen. För att hjälpa förarna ännu mer har Volvo CE även introducerat applikationen Operator Coaching. Det här verktyget, som saknar motstycke i branschen, är framtaget för att öka förarprestanda, genom att ge vägledning för att få ut mesta möjliga av Volvos hjullastare, vilket i sin tur ger lägre driftkostnader.
Smidigare att serva

Volvo CE vet hur viktigt snabba underhållsrutiner är när det gäller att minimera stillestånd och servicekostnader. Med det i åtanke har flera nya uppdateringar lagts till i H-seriens hjullastare.

Först har vi det utökade intervallet för byte av motorolja – som kommer att vara 1 000 timmar som standard för modellerna i H-serien som har Steg V-motorer från april 2020. Dessutom har nya handtag monterats på båda sidor av motvikten, vilket gör det lättare att komma åt servicepunkterna. Funktionen ingår som standard för L150H till L260H. Ett hydrauliskt snabbfäste på hydraultanken monteras nu som standard på alla H-seriens modeller. Det möjliggör snabbare och smidigare påfyllning av hydraulolja. Kunder som specificerar biologiskt nedbrytbar hydraulolja som tillval tjänar nu på ett utökat bytesintervall – fördubblat till 8 000 timmar. Slutligen möjliggör ett nytt valbart snabbfäste, på L150H- upp till L260H-modellerna, renare och snabba motoroljebyten – på så lite som 15 minuter – vilket bidrar till att eliminera oljespill och kontaminering.
”Vi är säkra på att dessa uppdateringar kommer göra det lättare att få ut mesta möjliga av hjullastarna i Volvos H-serie”, säger Lars. ”Som alltid vill vi höra vad våra kunder tycker och bygga på våra kunskaper, så att vi kan fortsätta skapa de bästa maskinerna som dagens teknik har att erbjuda”.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462